Toyota Picnic: Ontluchtingsnippel versnellingsbak Picnic??

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 3sfe, benzine

Zit er op een versnellingsbak van een Picnic, benzine handbak, ook een ontluchtingsnippel. En zo ja waar zou deze zitten?

Picnic8956

Geplaatst door Picnic8956 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

tarabeest (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, bovenop het gedeelte waar de schakelkabels opzitten.

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

Is deze te reinigen?
Ik neem aan dat als je de vuldop losdraaid dat er geen overdruk op de bak mag staan?

Net even gekeken:
Bovenop het schakel-selectiehevelhuis zit een bout en daar achter een soort samengeknepen pijpje dat je kunt ronddraaien. Dit is ongeveer 1,5 cm hoog, een stalen dopje dat aan de onderzijde op 4 plekken is ingeknepen.
Dit is verder niet los te halen lijkt me. Is het dit ding? Hoe zou je dit gangbaar krijgen en moet het 'dopje' gewoon los te draaien zijn?

fastbreakrijder (0) PRO, 17 jaar geleden

dopje moet je inderdaad gewoon kunnen draaien.
in veel van deze nippels zit een klepje wat pas open gaat bij een bepaalde druk,dus dat er een beetje druk op de bak komt te staan is mogelijk,zorgt tevens voor een goede afdichting van de keerringen.
vaak zijn deze gemonteerd omdat ''open'' nippels vaak olie''zweten"

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

Net het dopje er afgehad en even met een dun plastic buisje door de nippel gehaald. In het losse dopje zit een rubberafdichting met een veertje. Vervolgens alle bewegende delen ingevet en ingespoten. Morgen eens kijken of het iets doet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.