Toyota Picnic: Op LPG reageert motor niet goed

Bouwjaar: 2000

Toyota Picnic met AG G3 gasinstallatie.
Als ik op gas rij, vanaf stationair gaspedaal indrukken reageert de motor te traag, waardoor in combinatie opkomen koppeling kans groot is op afslaan. Ook weleens stotteren van motor, meestal in koude situatie. Benzine geen problemen.

Probleem opgelost. Onderaan de gasverdamper van Ag, zit een inbusschroef met een typische vorm, die ik verwijderde met stilstaande motor. Dit gaf een knal, door de resterende gasdruk, waarmee meteen de "sludge" (ik denk olieresten die in het gas zitten) meteen verwijderd was. Hier ben ik achter gekomen via internet, waaronder deze site, waar aangegeven werd dat dit na elke 60.000km gedaan moet worden.
Wat rijdt die auto weer heerlijk.

Fjj

Geplaatst door Fjj (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

robbie10011 (0) PRO, 19 jaar geleden

hey hallo, ik denk dat het eens tijd wordt om je gasdruk van je verdamper te laten afstellen. misschien kan het bij de dealer maar waarschijnlijk moet je naar een gas inbouwstation.

mvg robbie f

Picnic8957 (0), 19 jaar geleden

Fijn zo'n Picnic met een AG installatie. Ik heb nu dezelfde Picnic maar weer gewoon op benzie. Ik heb dit probleem meerdere keren gehad en dat is de centrale regelaar die de gashoeveelheid moet regelen. Die ligt tegen de bak van het luchtfilter aan, daar waar de gasslang van de verdamper overgaat in de vier afzonderlijke slangetjes naar de LPG inlaatventielen die onderaan het inlaatspruitstuk zitten.
Ook heb ik een keer een van die inlaatventielen defect gehad. Wat ik ook merkte dat er een vermogensgat zit. Zo tussen de 3000 en 3500 RPM trekt de motor niet. Dat kunnen ze uitlezen in de gascomputer of die regelaar defect is.
Die regelaar kost wel een paar honderd euro.

Fjj (0), 19 jaar geleden

Ik heb de centrale regelaar gevonden. Als het mooi weer is ga ik deze demonteren en nakijken en zal ik de bevindingen hier vermelden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.