Toyota Carina E: Radio console

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Heb al eerder antwoord gekregen over kachel maken,maar door omstandig heden heb ik helaas niets kunnen doen,daar ik graag wat sleutel aan auto,s.
Heb probleem om het console waar de radio in zit eruit te krijgen,heb de schroejes die er onder zitten(twee stuks) eruit gedraaid, maar dan!
Hoe krijg ik het geheel er uit?Ik durf nergens aan te trekken.
Kunt U mij helpen.
Gr.Guus

Roaddriver

Geplaatst door Roaddriver (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaap1060 (0), 14 jaar geleden

beste Guus,

Heb de console vorige week vervangen na radiodiefstal. De console zit vast met 4 chromen klemmetjes waar je van buiten niet bij kan. De 2 schroefjes zijn niet origineel tenminste niet bij mijn Carina van 1994. Haal de radio eruit, beide handen in het radiogat en gewoon kracht zetten met beleid naar je toe halen. Dan 1 hand (evt tegelijkertijd) in het brillengat en ook de onderkant naar je toe trekken. Hij schiet los onder hevig gekraak van al dat plastic en je hebt kans dat de klemmetjes eruit vallen. Het is een knullige constructie.

Geweld met beieid en gevoel dus. Mocht er wat afbreken dan naar Nijkerkerveen en een andere halen voor € 30,-

Maak meteen van de gelegenheid gebruik om de piepschuimen rand om de ventilatie-openingen te controleren en evt te vervangen of vast te lijmen in het geval die openingen (met jaloezie) koude lucht doorlaten terwijl ze dicht zitten. In de winter heel hinderlijk. (Indien aan de orde)


Mail ff terug als het gelukt is.

jaap

tarabeest (0) PRO, 14 jaar geleden

De schroefjes hoeven er niet uit, daar zit het verwarmingspaneel mee vast.
Inderdaad de radio eruit halen en gewoon naar je toe trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.