Toyota Carina E: Ruitensproeierpomp voorruit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i leanburn

Gisteren hield mijn pompje (alleen voorruit) er na twee keer normaal sproeien acuut mee op. De achtersproeier deed het dus gewoon nog. Ik heb de tank + motortje even gedemonteerd en gecontroleerd of het pompje zelf stuk was.
Dit is niet het geval: hij draait gewoon nog twee kanten op.
Ik heb nu de bedrading even gewisselt en kon zo de slangetjes laten zitten (omdat die ook niet even dik zijn) en nu sproeit hij dus de voorruit als ik met de schakelaar de achterruitsproeier aan zet...en de achterruit krijgt nu dus niks
Het probleem zit hem dus ergens in een contact...zit er misschien een relais tussen de stuurhandel en het pompje...wie kent dit probleem en heeft het al opgelost?
Ik ben voorlopig gered zo maar zou het leuk vinden als ik alles weer aan de praat had. Verder een relaxte auto waarmee ik op lange stukken ook 1:16 kan rijden en gemiddeld 1:13,5 haal (km stand is ong. 230.000) Te verwaarlozen olieverbruik en nergens lekkages.

55fjh55

Geplaatst door 55fjh55 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik het goed begrijp heb je op de kolomschakelaar voor de functie van de achtersproeier de bedrading gewisselt voor de vooruit !!

Dus kan het probleem liggen hetzij in de kolomschakelaar of in het relais die er achter zit .

ff multimetertje erbij en kappen om het stuurkolom eraf halen en in de stekker meten of er voeding binnen komt en er uit (achter
) de schakelaar ook spanning komt zo niet dan is de schakelaar kapot .

Zowel is het relais kapot maar dat heb ik nog meegemaakt .

Meestal kolomschakelaar door slijtage .

55fjh55 (0), 14 jaar geleden

ik heb de bedrading vlak bij het pompje omgewisseld...maar zal nu inderdaad bij de stuurkolom gaan kijken (n.b. als ik de handel naar voren haal gaan de ruitenwisser overigens nog wel gewoon heen en weer alleen niet in combinatie met sproeien...)
ik zal laten weten wat mijn bevindingen zijn straks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.