Toyota COROLLA VERSO: Radio werkt niet meer.

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Hallo,

Ik heb een probleem met de radio/cd wisselaar in mijn Toyota Corolla Verso uit 2007.
Het betreft de originele inbouwradio. Sinds een week doet de radio helemaal niks meer...dus geen geluid, geen display....niets.
Het enige rare is dat wanneer ik het contact uitzet, dat ik dan nog een paar seconden de cd wisselaar hoor ( tenminste ik denk dat dit het geluid van de cd wisselaar is)
Heeft iemand enig idee?

RiToy

Geplaatst door RiToy (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Zekeringen even na kijken

RiToy (0), 6 jaar geleden

Dank je voor je reactie. Ik had er inderdaad nog niet bijgezet dat ik alle zekeringen waar het woord audio in voor kwam heb nagekeken. Dit betreft No. 34, 39, 54 en 57 uit de handleiding. Deze zijn niet doorgebrand. Neem aan dat met het oog altijd zichtbaar is of een zekering defect is...toch?

voyager (0), 6 jaar geleden

Helaas is niet altijd zichtbaar of een zekering heel.doorgebrand is. Het geluid dat u hoort is volgens mij van de verwarming/koeling unit. daarachter(ook achter de radio) zijn de kleppen welke dan in een bepaalde stand na uittrekken sleutel komen. Dus nogmaals op onderzoek uit welke zekering doorgebrand is.
Als het mogelijk is radius uitbouwen en meten of er stroom naar de radio komt.

RiToy (0), 6 jaar geleden

Bedankt Voyager, ik ga nogmaals op onderzoek uit. En zal sowieso de zekering vervangen, ondanks dat hij nog ‘heel’ lijkt. Weet je toevallig wel om welke zekering het zeker gaat? Zie bijlagen in mijn vorige bericht

RiToy (0), 6 jaar geleden

Helaas, deze 4 zekeringen die ik in de bijlagen heb genoemd, zijn niet het probleem. Iemand nog ideeen? Of kan het wellicht nog een andere zekering zijn? Voordat ik misschien met hoge kosten opgezadeld ga worden....

voyager (0), 6 jaar geleden

Alle zekeringen nalopen voor de zekerheid.

RiToy (0), 6 jaar geleden

Alle?

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Ja alle zekeringen na meten met spanning zoeker. Je kunt aan de spiraal zien of die Door gebrand is of niet als je geen spanning zoeker hebt maar je hebt ook een zekering in je radio Muschien dus die kan het ook zijn .

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Weet niet als je hier wat aan hebt heb het druk op mijn werk dat probeer het gewoon als dit wel goede video is https://youtu.be/PABWKOJPaww

RiToy (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Wat in de video omschreven wordt heb ik reeds gedaan, maar werkt helaas niet. Wat ik wel interessant vind, is waar de zekering in de radio zelf dan zit???

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Ja ook dat is volgens mij bij deze niet zo radio kan ik zelf niet heel veel mee aleen het aan sluiten en zo wel heb voor je op het internet gelezen dat het ook wel voor komt dat de radio's. Kapot kunnen gaan maar dat lijkt me raar. Vaak bij oude radio kun je zekering achter kant vinden. Denk dat het bij deze in de radio een beveiliging zit.
Of dat er wat verbrand is op de moederbord. In de radio. Ik zal dit echt aan de garage over laten hun hadden dit moeten weten. Kan het ook zo zijn dat je de radio code blind in voeren moet zonder dat je beeld ziet ik zeg ook maar wat probeer mee te denken maar zal wel alle zekeringen na kijken. Wil ook nog wel is voor komen dat mensen die de auto voor die tijd hadden. Een andere zekering er in hebben gedaan. Daarom kijk ik alles altijd gewoon na.

hellbat (0) PRO, 6 jaar geleden

sommige typen autoradio hebben een eigen zekering in de achterzijde zitten. Ik weet niet het merk/type van jouw radio, maar als hij er zit, zit hij aan de achterzijde, bij de stekkeraansluitingen van de radio zelf.

Kun je de radio demonteren ???? kijk met je spanningzoeker of er 30+ en 15+ aanwezig zijn in de stekker. Als het een ISO aansluiting is, zijn dit de rode en gele draad. ( Continue spanning, en spanning na contact dus)

Zo ja, trek de stekker los, een paar minuten, kan zijn dat de radio zichzelf reset. Controleer wel of je een eventuele code hebt.

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Mocht je een bp code hebben dan kan ik em voor je zoeken maar dan moet je de hele code sturen die op je radio staat

RiToy (0), 6 jaar geleden

Allebei bedankt. Ik heb al eens gedemonteerd, maar alleen om te kijken of er niks los zat aan kabeltjes. Toen alles maar weer terug gebouwd. Opnieuw demonteren zal ik later nog eens doen. Heb het nu even te druk, maar ik kom er zeker nog op terug. Waar zou ik een eventuele code moeten kunnen vinden?

RiToy (0), 6 jaar geleden

Dit is overigens de radio met cd wisselaar waar het om gaat. Gr👍🏼

RiToy (0), 6 jaar geleden

Heb een mail gestuurd naar de garage. In de meeste gevallen is de tuner voeding van de radio dan defect. Men dient dus de unit te demonteren en ze laten vervolgens de tuner voeding repareren. Is de tuner voeding zelf te repareren? Garage vraagt namelijk 200 euro (als het dat tenminste is)

voyager (0), 6 jaar geleden

Een radio/tv monteur zou deze kunnen onderzoeken, cq repareren. Over de kosten laten wij zich niet uit omdat het van heel veel parameters afhangt.

RiToy (0), 6 jaar geleden

Probleem is verholpen. Toch maar moeten laten maken. Inderdaad was de tuner voeding defect.
Toch iedereen bedankt voor het meedenken.

voyager (0), 6 jaar geleden

Mooi dat opgelost is.

irina ver eenooghe-1 (0), 5 jaar geleden

Van mij ook zo probleem maar nu en dan krijg ik nog muziek en dan zeg het pink en val uit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.