Toyota Corolla: Ratelend geluid in de moter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: VVT-I 1.6

Ik hoor als ik gas geef of het gas loslaat bij een bepaald toerental een ratelend geluid in de buurt van het spruitstuk/luchtpijp. Kan dit een klep in het spruitstuk zijn en wat is er eventueel aan te doen.

jarka

Geplaatst door jarka (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jim Broerse (0) PRO, 16 jaar geleden

grote kans dat het inderdaad je inlaatspruitstuk is. Het gebeurd wel vaker dat er inwendig een schotje loslaat. Vervangen is de enige optie, het spruitstuk is alleen wel duur, 450 excl montage.

gr jim

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Ik zou ook eens goed kijken of het hitteschild van de uitlaat boven het uitlaatspruitstuk niet rammelt. Dat onderdeel wordt heet, is dun en roest relatief snel
m

Jim Broerse (0) PRO, 16 jaar geleden

dat kan je controleren maar bij deze auto`s gebeurd dat niet zo veel. Als het een hitteschild is dan klinkt het als metaal en als het het inlaatspruitstuk is, en die kans is erg groot bij deze wagens, dan klinkt het meer plasticachtig want het spruitstuk is van plastic. Als je de kap open hebt dan hoor je het snel genoeg als het uit het spruitstuk komt, je kan het ook voelen.


gr jim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.