Toyota Yaris: Rauw geluid bij starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 VVT-I

Bij onze yaris 1.0 vvti hoor ik tijdens de koude start een rauw geluid onder motorkap vandaan. Het lijkt erop dat het even duurt voordat de olie op druk is. De vorige eigenaar heeft de verversing een beetje laten zitten. De olie die ik er kort na aankoop uithaalde was erg vuil en stonk naar benzine. Na de verversing was het geuid wel iets minder. Ik gebruik nu een half-synthetische olie 10W40. De auto doet het verder prima en de na de koude start is er ook niets meer hoorbaar. Kan het kwaad?

Walther11923

Geplaatst door Walther11923 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ronnie34 (0), 17 jaar geleden

Je mag die vorige eigenaar van de auto vriendelijk danken dat hij ook de olieverversingstermijn niet heeft aangehouden. Twee dingen wil ik echter kwijt, let op het (eventuele) olieverbuik van de motor en je gebuikt tot zeker een origineel oliefilter ? Het is duurder maar ook kompleet anders van opbouw, gebruik op z'n minst een nipparts oliefilter. Ook wil je adviseren om de olie verlopig sneller te wisselen, bijvoorbeeld 2 maal per jaar i.p.v. 1 maal of 15000 km.

Walther11923 (0), 17 jaar geleden

Het filter is nu van AMC een japans merk, er worden alleen maar korte afstanden mee gereden dus ik moet zoiezo sneller verversen dan de voorgeschreven termijn. Zat zelf te denken om iets dikkere olie te gebruiken, bijv. 15w40 ipv 10w40.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.