Toyota Celica: remblokken achter

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

hallo , ik zou de remblokken achter moeten vervangen van een celica bwj 98 , kan iemand mij vertellen of ik daar speciaal gereedschap voor nodig heb ? Of kan ik de remzuiger op de gewone manier terug drukken .
Ben niet zo vertrouwd met toyota , maar zo leren we allemaal iets bij .

reacties welkom

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

opelfan (0), 16 jaar geleden

niemand ?

vinnie67 (0), 16 jaar geleden

Geen speciaal gereedschap nodig , dus op gewone manier

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

er zijn verschillende type's met verschillende optie's,als eerste gewoon je zuiger terugdrukken als tweede moet je je zuiger terugdraaien meestalzit er dan aan je remblokken een soort nokje om de zuiger op zijn plaats te houden op de blok en zit er in je zuiger een uitsparing en derde (mazda) zit er achter op de remklauw een boutje dat moet je verwijderen en daar zit een inbus boutje met een inbussleutel moet je de zuiger terugdraaien en bij montage de inbus weer vastdraaien niet te vast want je moet je schijf nog rond kunnen draaien natuurlijk,als je deze optie's weet moet het jou altijd lukken en altijd na montage eerst effe remmen zodat alles weer op zijn plek komt te zitten

opelfan (0), 16 jaar geleden

bedankt , ik ga binnenkort aan de slag en laat nog iets weten .
Ik hoop op de simpele manier .
Als ik de zuiger toch moet indrukken en draaien , is dit altijd rechtsom ?

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

ja,rechtsom

opelfan (0), 15 jaar geleden

vandaag wou ik de remblokken vervangen , maar ik zit met het probleem dat ik de remzuiger niet kan terugdrukken . Is een gewone remzuiger zonder inkepingen dus heb ik op de gewone manier geprobeerd maar die wil er niet in .

Hoe los ik dit het beste op ?

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

wat voor auto??????[quote=opelfan]vandaag wou ik de remblokken vervangen , maar ik zit met het probleem dat ik de remzuiger niet kan terugdrukken . Is een gewone remzuiger zonder inkepingen dus heb ik op de gewone manier geprobeerd maar die wil er niet in .

Hoe los ik dit het beste op ?[/quote]

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

"wat voor auto??????.........



Zet even je leesbril op, Robby......

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.