Toyota Corolla: remmen ontluchten ?

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hoe te werk gaan remmen ontluchten?

Ik heb een kapotte hoofdremcilinder gehad ,deze is vervangen door een exemplaar van de sloop.
Ik probeer nu m'n remmen te ontluchten maar krijg met geen mogenlijkheid remvloeistof naar de achterwielen.
Als ik de achterremleidinkjes los neem van de remkrachtverdeler en het rempedaal wordt ingetrapt komt hier ook geen vloeistof uit.Als ik de leidingen van de hoofdremcilinder loshaal zijn er geen problemen ,word er gewoon druk opgebouwd aan beide aansluitingen.
Remkrachtverdeler is ondertussen ook al vervangen.
Leidinkjes zijn ook niet verstopt.

skybolt

Geplaatst door skybolt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

flesje nemen en 1/3 vullenmet remvl
dan slangetje op ontl nippel en deze opendraaien
andere eind in flesje
dan rustig pompen tot er vloeistof komt zonder lucht bellen
anders met vacuum ontlchten

ednael (0) PRO, 16 jaar geleden

Zat de hoofdremcylinder nog met remvloeistof gevuld? Zoniet zal de hoofremcylinder defect zijn!! de keeringen welke droog hebben gestaan begeven het meestal!

skybolt (0), 16 jaar geleden

Hee nog bedankt voor de tips ,maar de uiteindelijke oplossing lag in het op druk zetten van het remvloeistofresevoir ,en toen de ontluchtingsnippeltjes losgedraaid.
Ik heb een oude fietsbinnenband vlak bij het ventiel doorgeknipt, het uiteinde vlak bij het ventiel met twee stukjes hout en twee schroeven luchtdicht opelkaar geknepen.
Het andere uiteinde van de fietsband kon ik doordat de vulopening van het reservoir een kraagje had hierover trekken. Met de fietspomp de band opgebazen en ,Voila
de remvloeistof en luchtbellen kwamen uit de nippels(wel tussentijds resevoir bijvullen).

O ja nog een tip

Gebruik geen hoofdremcilinder van een starlet in een corolla, deze zien er van buiten hetzelfde uit, maar inwendig is de plunjer van de starlet veel kleiner van diameter.Hier kwam ik achter na een dag sleutelen en niet willen remmen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.