Toyota Corolla: Waterpomp stuk. Mogelijke vervolgschade?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2c-e (e11)

Afgelopen weekend reed ik naar huis en zag op een gegeven moment dat mijn watertemperatuur meter van mijn 2.0D Corolla in de hoogste regionen stond. Ik was vlakbij een tankstation, daar gestopt en de ANWB gebeld.

Uiteraard de motorkap open gedaan en een al stank, wat leek op onder andere een rubberstank, alsmede een mooi spoor van koelvloeistof.

De ANWB kwam en concludeerde een kapotte waterpomp, waardoor de koelvloeistof is weggelopen. Ik weet niet hoelang de waterpomp al defect was of hoe lang de temperatuurmeter al in het rood stond.. Er werd water in de radiateur gegoten, auto gestart, om te zien of nog met de auto gereden kon worden. Helaas.

Nu zag ik dat het water in de radiateur wel borrelde. Echter, omdat het water niet naar buiten werd gedrukt, was er volgens de ANWB-monteur geen sprake van een kapotte koppakking. Dit zou betekenen dat de waterpomp, distributieriem, spanrollen etc. alleen hoeven te worden vervangen.

Mijn vraag is of dit klopt en of er nog mogelijke andere schade aan de auto is. De auto, van augustus 1998, heeft namelijk 292.000 km gereden en rijdt (reed) verders nog goed.

Bij voorbaat dank voor de reacties en met vriendelijke groet.

Dieseltje

Geplaatst door Dieseltje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

op afstand moeilijk te zeggen,maar ik denk dat je dat advies gewoon kunt opvolgen...

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

zal toch koppakking worden als je pech hebt
eerst repareren en dan controleren of t verder goed gaat

Dieseltje (0), 16 jaar geleden

Hartelijk dank voor de reacties. De auto zal eerst worden gerepareerd.

Misschien off-topic : hoe staan de professionals tegenover het vervangen van de koppaking. De reden voor deze vraag is dat ik in het verleden bij 1 auto de koppakking heb laten vervangen (was wel een LPG-auto), echter na een kilometer of 20.000 was de koppakking weer aan vervanging toe. Nu lees ik vaker dat bij vervanging van koppakkingen, auto's vroeg of later toch problemen krijgen aan het blok.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

als t goedgedaan wordt maakt t niets uit
als je twijveld laten doen

Dieseltje (0), 16 jaar geleden

Bedankt. Ik laat nog even weten hoe een en ander is afgelopen.

Prettige avond.

geertsje (0) PRO, 16 jaar geleden

De koppakking gaat zeer zelden stuk ook als de motor aan de kook geweest Advies waterpomp en radiator vervangen en 99*% kans dat er geen problemem ontstaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.