Toyota Corolla: toekomstig olieverbruik?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16vvti

60.000 km beurt laten uitvoeren bij dealer.
kwam tot ontdekking dat er te veel olie was ingegaan,plus minus een halve liter.
bij navraag antwoorden ze dat er een modificatie was om bij de vvti motoren een halve liter olie meer in te doen,met betrekking op olieverbruik.
andere dealer gebeld en vertelde dat het wel eens voorkwam dat er vvti motoren olie gaan verbruiken maar niet met een antwoord kwam met betrekking op de halve liter olie.
ben een rustige rijder laat motor langzaam op temp komen.
waar is de toyotakwaliteit?

demus

Geplaatst door demus (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vvti (0), 16 jaar geleden

Toyota erkend het probleem, ook en er is een coulance regeling voor in het leven geroepen. Je dealer kan dus bij te veel olie verbruik ook na de fabrieksgarantie een nieuw onderblok claimen. Het probleem doet zich juist voor bij rustige rijders omdat de olie schraamveren vast gaan zitten hievoor zijn bij de gemodificeerde nieuwe blokken extra smeergaatjes in de zuigers geboord. De gewijzigde vulhoeveelheid voor de olie geld alleen voor auto's waar al een nieuw onderblok in is gemonteerd dit is te herkennen aan een groene stip op de peilstok.

vvti (0), 16 jaar geleden

ok

demus (0), 16 jaar geleden

dus het is raadzaam om geen halve liter extra bij te gooien?
is bij gewijzigde motoren het carterinhoud ook aangepast?
Hoe zit het met de olie keeringen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.