Toyota Corolla Verso: Waar best spanning aftakken voor vaste aansluiting van GPS?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 D4D

Ik zou de voedingskabel van mijn Tomtom ergens rechtstreeks willen aansluiten. Ik dacht achteraan op de aansluiting van de sigarettenaansteker de stekkers zodanig aan te passen dat ik hierop ook een stuk verloopkabel met vrouwelijke sigarettestekker kan aansluiten. Dit lijkt mij het eenvoudigste, maar is dit wel voldoende veilig? Alle tips zijn welkom.

Grtz

marrob

Geplaatst door marrob (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ednael (0) PRO, 16 jaar geleden

Rechtsreekse voeding zou ik persoonlijk niet aanraden, voor navigatie ben je beter af na het kontakt te werken, maar in beide gevallen kan je terecht achter je radio welke zeer makkelijk demonteerd!

groetjes, Eddy

marrob (0), 16 jaar geleden

hallo Eddy,
Met "rechtstreeks" bedoelde ik eigenlijk ook wel na het kontakt, maar dit terzijde gelaten. Hoe demonteer je de radio dan? Aan de achterzijde van de sigarettenaansteker kan je wel héél makkelijk aan hoor, gewoon het handschoenenkastje eruit halen en dan kan je bij die aansluiting. deze aansluiting is toch ook kontaktgeschakeld denk ik. Ik wil alleen effe zeker zijn dat ik me hiermee geen problemen op mijn nek haal (dit lijkt me niet omdat je het toestel normaal toch ook in de aanstekerhuls inplugd).Ik ga natuurlijk wel de originele plug met zekering en ingebouwde spanningsomvormer behouden en achter het dashboard wegwerken.
Alvast bedankt
Grtz Bart

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Bart, wat jij wil doen kan heel goed hoor.
Als je maar de originele zekering er tussen laat zitten.

mvg,
Hans.

marrob (0), 16 jaar geleden

Dan ga ik me daaraan maar eens wagen. Eerst maar eens achter de juiste grootte van klemmetjes en een verloopkabel uitkijken en dan zou dat op een uurtje moeten gefixt zijn. Toch wel leuk om zeker te zijn, ik heb wel voldoende noties van elektriciteit maar aan autoelektriciteit durf ik me bij de nieuwe wagens niet zomaar wagen. Je leest op deze forums zoveel over problemen met canbussystemen ed.
Bedankt, ik hou jullie op de hoogte van de afloop!

Grtz Bart

marrob (0), 16 jaar geleden

ik heb vanmiddag dus de aansluiting gemaakt. Eerst een verlengkabel gaan halen, de mannelijke sigarettenstekker eraf geknipt dan met de nodige klemmetjes en draad de aansluiting ontdubbeld (voor zowel spanning op de originele aansteker als op de verlengkabel, nog een extra zekeringhouder ertussen gezet en alles aangesloten en de kabel netjes uit het zicht gewerkt. Dan de stekker van de originele Tomtom laadkabel in de verlengkabel en ook netjes weggewerkt en klaar. Fluitje van een cent en geen gedoe meer met kabels die over het dashboard lopen!
Hans en Eddy, bedankt voor het meedenken!

Grtz Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.