Toyota Carina E: remolie verlies

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0D

beste,

ik had over 3 maanden geleden een vraagje gepost dat, bij het remmen een waarschuwingslampje (!) brandde en dit vooral bij bruusk remmen. ik heb nadien ontdekt dat het niveau van mijn remvloeistof aan de lage kant was. Dus heb ik remvloeistof bij toegevoegd en probleem was verholpen in eerste instantie.

Nu heb ik onlangs ontdekt dat het niveau terug gedaald is? kan dit wijzen op een lek en waar ergens dan ? in de remleidingen of rempomp

mocht er zich een lek voordoen iin het rempompje hoe kan je die op een correcte manier vervangen? ik zou graag dit probleem zelf willen oplossen.

Zoals altijd aan iedereen die een woord van feedback geeft ...........echt dank hiervoor !

dries_1978

Geplaatst door dries_1978 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 14 jaar geleden

als eerst kijken of je met remtrommels achter te maken hebben
het komt dan vaak voor dat de wielremcilinder lek is.
de hoofdremcilinder kan wel eens lekken , dit kan ook via de rembekrachtiger verdwijnen (meegemaakt dat er een liter remvloeistof in de rembekrachtiger zat)
voor de rest bij de nippels en wielremcilinders voor op je schijfremmen

kort gezegt het kan overal lekken maar de grootste kans blijft wielremcilinder lek in de remtrommel

tarabeest (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad wat Werner schrijft, de wielremcylinders achter controleren en als die droog zijn zou ik de remleidingen die naar achter lopen controleren want die willen ook doorroesten bij Carina en Avansis.

dries_1978 (0), 14 jaar geleden

ik heb remtrommels vd. achterste remmen. dus deze moeten ook mee vervangen worden bij een eventuele lek van het rempompje. ik vermoed dat het daar is omdat de smurie (olie/vet) rond de remschijf daar zeer duidelijk merkbaar is.

klopt dit vrienden?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

als je remtrommels hebt achter heb je geen schijven,en de trommels hoeven niet mee vervangen te worden,als je remschoenen vol remvloeistof zitten of vettig zijn dan moet je ze vervangen alsook die wielremcilinder waardoor de remvloeistof naar buiten komt ik adviseer je om ze zowel links als rechts te vervangen meestal korte tijd later gaat de andere ook lekken of hij moet al recentelijk vernieuwd zijn dan laat maar zitten,en het zaakje goed schoonmaken.maar aan je schrijven te zien weet je er niks vanaf en kun je dit beter laten doen door iemand met verstand van zaken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.