Toyota Avensis: ROOK uit de uitlaat.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 D-4D D-CAT 177Pk

Hallo,

Heb nu een paar maanden een Toyota Avensis Diesel 2.2 D-Cat 130Kw (177Pk) uit 2008 met 153.000 Km op de teller. Er is pas een revisie motor ingekomen omdat de andere motor druk opbouwde in het koelsysteem. De koelvloeistof blijft nu goed op peil en de olie ook.

Nu ROOKT deze regelmatig echt veel uit de uitlaat, soms een paar Km lang een andere keer maar een klein stukje, 500m. Een andere keer kan je wel 150 Km rijden en is er niets aan de hand. Het is lichte/grijze rook.

Aan het rijden merk je niets. Trekt goed door, en hapert niet.

Kan iemand mij helpen met de oplossing/oorzaak.

Groet, Martien.

Martien10

Geplaatst door Martien10 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Misschien een brandstofprobleem, verstuiver

Martien10 (0), 10 jaar geleden

Hallo Jan,

Heeft het zin om dan ,speciaal spul, aan de diesel toe te voegen. Voor eventueel reinigende werking? Heeft u daar ervaring mee? En wat raad u aan?

Gr, Martien.

bieuwke (0) PRO, 10 jaar geleden

Los van dit probleem om de paar maanden op een kwart volle tank een flesje dieselsysteemreiniger toevoegen voorkomt vaak veel ellende.Ook hier zou het kunnen helpen.Succes.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Waarschijnlijk regenereert de motor op dat moment (roetfilter schoonblazen).
Je kunt bij de dealer dit uit laten lezen en kiijken hoe vaak tie heeft geregenereerd.
Als dat te vaak gebeurt of afgebroken word om een of andere reden gaat tie steeds vaker regenereren met als gevolg uiteindelijk dat diesel in de olie komt en het oliepeil gaat stijgen.
ik zou dit laten checken door een dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.