Toyota Carina E: ruitenwisser mechaniek

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 linter

Ik ben op zoek naar een ruitenwisser mechaniek zonder de ruitenwisser motor.
Dus het deel wat onder het afdekrooster zit en niet de zichtbare ruitenwisserarm.

Van een van de verbindingen is de nylon bus uitgesleten, dus daarom wil
ik het geheel uitbouwen en vervangen.

Heeft iemand nog tips over de 0 stand, van belang voor het inbouwen van
het vervangende setje ?

larsvanlier

Geplaatst door larsvanlier (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Lars,

Ik veronderstel dat de nylon bus losgeschoten is na vastgevroren wissers??

Als het mechaniek stroef gaat is het misschien een tip om het eens uit elkaar te halen en opnieuw te smeren. Waar de wissers door de carrosserie naar de armen van het mechaniek lopen zitten glijlagers. Deze hebben een vetgroef. Na jaren van gebruik verzeept dit vet, en spoelt het weg door de sproeivloeistof. Hierdoor gaan de wissers zwaar lopen. Soms zo zwaar dat de nylon bus losspringt.

Wat betreft de nulstand. Dit moet je denk ik gewoon even proberen. De wissers schroef je vast op van die getande piefeltjes. Als je ze nog niet losgehaald hebt kun je de stand even markeren met een kraspen ofzo.

Misschien heb je er wat aan. Voor een mechaniek, bel eens met CAR zou ik zeggen. Dit is een bedrijf dat tweedehands toyotaonderdelen verkoopt. (Niet bedoeld als reclame!)

Grtz,

Michiel

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je internet kijk op www.onderdelenlijn.nl geef daar op wat je nodig heeft. voor het loshalen markeer met tape je wisserstand op raam. haal dan wisserarmen los en parvan en wissermechaniek compleet. markeer dan de hevel met de motoras zorg dat voor je de motor en hevel loskoppelt de motor in de ruststand staat nieuw mechaniek aan motor plaatsen en alles weer monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.