Toyota Corolla 1999: Schade aangereden hoe verder?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4E-FE, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

Hallo Ben laatst aangereden door een andere auto, die heeft met zijn trekhaak in de zijkant van me auto gezeten, betrefd een corolla 1999. Hoe werkt het nou hij heeft schade erkent en nou heeft mijn verzekering een expert ingeschakeld maar die expert wil langskomen bij het schade bedrijf waar ik de schade wil laten herstellen, mijn auto moet er dan een hele dag staan...

Maar heb nog geen bedrijf, omdat ik ook nog geen officieel schade rapport heb laten maken want dit hoefde niet van de verzekering. Dus wat moet ik nou doen?

Kan ik het schadebedrag ook zelf houden ipv van in de reparatie te steken zodat ik voor andere auto kan kijken. Zoja hoe pak ik dit dan aan? Aangezien die schade expert langs wil komen waar die hersteld moet worden?

Dus begrijp er even niks meer van

Corolla1999

Geplaatst door Corolla1999 , lid sinds 6 maanden geleden

12 Reacties

Michiel-0478, 6 maanden geleden

Waar het om gaat is dat een schadebedrijf een schadetaxatie doet. Zovan; ik kan het maken voor X euro. Vervolgens moet dit bedrag door de verzekering erkend worden; dat is de rol vd schade expert.
Je moet wel vragen bij jouw verzekering welke schadebedrijven zij erkennen.
Het maken van het schaderapport kost meestal niets als je de schade laat herstellen. Anders kost het vaak een vast bedrag van bv 100 Euro of een percentage van het taxatiebedrag.

Ik zou ook het geld in de zak steken bij zo’n oude auto.

M

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Als je het niet laat maken krijg je minder, je zal zo wie zo waarschijnlijk een vast bedrag krijgen , auto is waarschijnlijk totalos gezien de leeftijd.

bert klein PRO, 6 maanden geleden

Verzekering dient je schadeloos te stellen,of door middel van herstel ,is het schadebedrag hoger dan de dagwaarde van de auto, heb je recht op een gelijkwaardig voertuig,

Corolla1999, 6 maanden geleden

Hallo expert is geweest en heb schaderapport binnen, maar ben het er niet mee eens want hij schat de dagwaarde wel heel laag in...... Wat kan ik nu doen?

DEKRA Automotive 2===============================================================================Deelrapport: Totaal Verlies - detailsDossiernr. : 21081549Reparatiekosten EUR 2.000,00------------------- Dagwaarde ( Uitgebreid ) --------------------Dagwaarde van het object (incl.accessoires) EUR 350,00 Restant Historische BPM EUR 0,00 - -------------Dagwaarde (inclusief BTW en exclusief BPM) EUR 350,00 Bedrag BTW (21,00%) EUR 60,74 - -------------Dagwaarde (exclusief BTW en BPM) EUR 289,26 Bruto restwaarde EUR 100,00 Restant Historische BPM EUR 0,00 - ------------- Restwaarde (incl.BTW) EUR 100,00 BTW in netto restwaarde (21,00%)EUR 17,36 - ------------- Netto restwaarde EUR 82,64 - Totaal optelposten (excl.BTW) EUR 0,00 + Totaal aftrekposten (excl.BTW) EUR 0,00 - -------------Netto schadebedrag waarover BTW wordt berekend EUR 206,62 BTW berekening (21,00%) EUR 43,38 Opbrengst Historische BPM EUR 0,00 - Restant Historische BPM EUR 0,00 -------------Totaalschade (exclusief BTW) EUR 206,62 BTW in schadebedrag EUR 43,38 + -------------Totaalschade volgens Dagwaarde (Inclusief BTW) EUR 250,00 ============

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Tja dat is de keiharde realiteit , de dagwaarde kan iets hoger uit vallen als de auto in "nieuw" staat is voor zijn leeftijd en weinig kilometers heeft , hier was ik al bang voor economisch totalos.

Corolla1999, 6 maanden geleden

Vorig jaar schokbrekers vervangen, nieuwe uitlaat, nieuwe remschijven is voor 700 euro aan onderdelen ingegaan...

Dan is 250 euro toch bullshit, de km stand is bijna 290.000

Eerder had ik nog een brief dat als de schade lager is dan 500 ik hem kon laten maken, nu krijg ik minder dan dat????

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Je mag blij wezen dat je de auto mag houden , je krijgt een bedrag met behoud van auto, als je gaat reclameren is de kans groot dat ze zeggen oké u krijgt meer maar dan bent u de auto kwijt auto is 22 jaar oud !!!! Wat er aan onderhoud en nieuwe spullen opgeschroefd wordt verhoogd niet de waarde van de auto.

Corolla1999, 6 maanden geleden

Ja maar een corolla of andere Toyota is natuurlijk niet voor 250 + 100 restwaarde te vinden dus 350 euro dagwaarde vind ik echt belachelijk.....

Michiel-0478, 6 maanden geleden

@Kaleido; dat lijkt me een raar verhaal. De enige die besluit of je de auto behoud ben jezelf. Het is immers je bezit. De verzekering kan hooguit niets bieden.

Eigenlijk biedt de verzekering vd tegenpartij jou 250 Euro compensatie voor de deuk. Dat lijkt me niet heel onredelijk.

Wat je eventueel kunt doen is contact opnemen met de verzekering (vd tegenpartij) en klagen over de hoogte vd compensatie en stellen dat het bv 500 euro of 1000 moet zijn (duidelijk zijn wat je wilt). En dan kom je met een zeurverhaal over emotionele band met de auto (beetje zoals Hans Teeuwen en ‘de telefoon’). Evt zeggen dat je het voor de geschillencommisie of rechtbank wilt laten komen of zoiets en dat je ook gedupeerd bent door alle tijd die je hieraan kwijt bent. Niet geschoten is altijd mis. Dit is allemaal centenwerk voor een verzekering.

En als ze niks willen 20 x per dag bellen.

Corolla1999, 6 maanden geleden

Hij had de auto voor 100 kunnen verkopen, vandaar dat ik maar 250 krijg. Njah het is geen deuk de hele zijkant van de auto zit de trekhaak in en een oude reparatie van de wielkast is nu helemaal kapot.

Daarom een deuk had ik nog mee kunnen leven. Maar het is de hele zijkant dus

    Het ergste is nog dat me eigen verzekering deze expert ingeschakeld heeft, legalshared van inshared en de expert is van dekra - Corolla1999, 6 maanden geleden
    Dus mijn verzekering heeft de claim al ingediend bij tegenpartij zonder dat er overleg is geweest met mij over die hele auto. - Corolla1999, 6 maanden geleden

Michiel-0478, 6 maanden geleden

Blijkbaar is dit wat de heren van de verzekering je te bieden hebben.

Dan kun je dus drie dingen doen; 1 je erbij neerleggen, 2 het juridische traject ingaan (gaat je niks opleveren), 3 bellen, zeuren, tijd claimen, vragen om een betere compensatie.

Corolla1999, 6 maanden geleden

Heb legalshared gebeld zij zeggen dat het dus niet zo is dat je recht op een gelijkwaardig voertuig hebt...

Ik snap hier geen kut meer van

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.