Toyota Avensis: schavend, knarsend geluid

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 2.0 diesel

Beste lezers,

Wie kan mij helpen met het volgende :
Ik rijd een Avensis D4D bj 11-2001 en km stand 220.000
Bij het wegrijden s'morgens hoor ik op het toerental van ongeveer 1800 t/m een schavend geluid, welke lijkt van voren te komen ( onder de motorkap),
Wanneer ik stilsta en het toerental naar 1800 t/m breng met het gaspedaal, is het geluid niet waarneembaar.
Het geluid is alleen bij dit toerental dus te horen en lijkt of er een schot in de uitluit los zit, zo'n schavend/ knarsend geluid maakt het, ongeacht of ik in de eerste, tweede , derde versnelling rijdt, maar altijd rond de 1800 t/m. Wanneer de auto op temperatuur komt, is het geluid weg en niet meer hoorbaar.
Ik maak mij gelijk zorgen , en denk als leek aan de versnellingsbak of vliegwiel. Wie kan mij advies geven hierover wat te doen.

alvast mijn hartelijke dank

Han

Han3930

Geplaatst door Han3930 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

toyco (0) PRO, 13 jaar geleden

Vliegwiel is een mogelijkheid maar warm zou dit ook enigsinds hoorbaar zijn. Kan je het niet uitlokken in eerste versnelling met de handrem opgetrokken en de koppeling zo ver mogelijk los gelaten? Dan zou dit hoorbaar zijn. (piepend, kloppend geluid)

Han3930 (0), 13 jaar geleden

Hoi Toyco,

Dank je voor je snelle reactie. Als ik dit doe moet dan het geluid waarneembaar worden , en denk je dan aan het vliegwiel. Ik weet dat de vorige eigenaar rond de 65.000 een nieuw en goed vliegwiel heeft laten vervangen.
Het probleem in deze is dat het geluid niet waarneembaar is al ik stilsta

gr Han

lausbub (0), 13 jaar geleden

als je een 2 massa vliegwiel hebt ( denk het wel want bijna alle D4D's hebben deze) en deze niet meer goed is of slecht is ( de veren in de vliegwiel) moet hij ook erg trillen.

anders ff op een brug en dan omhoog, 1800 toeren en dan onder de auto luisteren , geen brug ff naar garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.