Toyota Avensis: schokkende motor bij optrekken in lage versnelling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1zz-fe 1800cc

hallo

ik weet niet of het volgende een ''probleem'' of een ''eigenschap'' is van deze auto/motortype:

bij het weg rijden en overschakelen bij lage versnellingen moet de koppeling wel met erg veel gevoel worden bediend om een beetje schokvrij weg te kunnen rijden, ofwel dit is haast onmogelijk. Er is veel slip van de koppeling nodig om een beetje netjes weg te rijden (licht vliegwiel?)
Het toerental bij overschakelen blijft ook een beetje plakken, het lijkt erop dat bovenstaand probleem electronisch wordt gecorrigeerd?
Bij hogere versnellingen valt dit niet meer op en gaat het goed. Ik voel verder geen speling op de transmissie.

Wat ook opvalt is dat het stationaire toerental bij koude motor ruim 1800rpm is, zolang dat aan de orde is (een paar minuten) loopt de motor ook schokkerig zonder dat er geschakeld wordt.

Is hier een remedie voor of moet hiermee geleefd worden?

gr

Driek

driekske

Geplaatst door driekske (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Een beetje erg hoog teorental joud. En schokken koud is ook niet normaal. Kan ergens valse lucht zijn.

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.

driekske (0), 13 jaar geleden

nou, dat schokken bij koude motor bedoel ik mee dat de motor electronisch versnelt en weer terug regelt, het is niet zo dat de hele auto op en neer gaat, maar soms drukt hij gewoon door op punten waar je uit wil drijven, en dat is in een woonwijk bij een school niet handig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.