Toyota Avensis: Schokken/zagen Avensis 2.0 D4D 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Beste mensen,

Ben sinds kort in het bezit van Avensis 2.0 D4D bj April 2002 en heb het volgende probleem en vraag jullie allemaal (particulier alsmede proffessioneel) om je reactie. Als ik namelijk in de 5e versnelling met ongeveer 2200 toeren rijd zaagt/schokt hij een beetje (ik heb het idee dat het niet aan de motor zelf ligt maar meer aan de overbrenging). Het is niet heel erg maar ja je mag best een beetje hoge verwachtingen hebben (zeker van een Toyota, toch?) Als ik dan gas bij geef, schokt ie ook een beetje voordat ie oppakt. Dit heb ik alleen in de 5e versnelling en niet in andere versnellingen. Is dit een bekend probleem (Vliegwiel of iets met de 5e versnelling) ???

Alvast bedankt voor jullie reactie

mvg

MaGiMi

Geplaatst door MaGiMi (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rcasterm (0), 16 jaar geleden

Ik heb zoiets dergelijks ook gehad bij mijn Avensis, dit was in mijn geval te wijten aan een kapotte turboslang. De turbo bouwt dan druk op die gedeeltelijk weer ontsnapt via de slang.

Groeten Ruud

MaGiMi (0), 16 jaar geleden

Beste Ruud,

Dankjewel voor je reactie.

Nog een paar vraagjes:

Was dat echt alleen in de 5e versnelling?

Wat zijn de kosten hiervan?

Kunnen ze dit uitlezen uit de computer?

Alvast bedankt,

MaGiMi

MaGiMi (0), 16 jaar geleden

Is niet alleen 5e versnelling maar ook in 4 (in lagere versnellingen niet goed merkbaar)

rcasterm (0), 16 jaar geleden

Klopt, is ook in lagere versnellingen. Het was in mijn geval een garantiekwestie, geen idee wat de kosten waren. Of dit uit te lezen is weet ik niet, wat mij opviel was dat de turbo erg aan het "blazen" was. Het werd bij mij ook steeds erger.

Groeten Ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.