Toyota Avensis: Horten en stoten Toyota Avensis 1.6 VVTI LPG

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 VVT I

Mijn Toyota Avensis 'stottert' bij het lopen op benzine. Als je gas geeft, lijkt het of er even geen benzine komt, daarna opeens een schok als er wel benzine komt. Het lopen op gas gaat goed. De auto is hiervoor bij de Toyota-dealer geweest, die na een hoop zoeken ("we kunnen niets vinden bij uitlezen") de benzineinjectoren gereinigd hebben (kosten in totaal 280 euro). Nu is het probleem wel minder, maar nog niet weg. Als ik de auto weer breng, ben ik bang weer een hoop onderzoekskosten te moeten betalen. Heb inmiddels ook het brandstoffilter vervangen, maar dat heeft niet veel effect. Iemand nog een tip? Kan dit de BDP-gever zijn?

Groet,

avensisje

Geplaatst door avensisje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

simondekoning (0) PRO, 16 jaar geleden

eerst wat meer info aub bj type motor km stand enz

avensisje (0), 16 jaar geleden

Bij deze de info:
KM-STAND: 188.000
Type: 1.6 VVT-I
Bouwjaar: 2001

Kan dit een vervuild brandstoffilter zijn? Of de BDP-sensor? Of??

faerie (0), 16 jaar geleden

Hoi, wij hebben een Avensis 1.6 LPG G3 uit 98, ca. 270.000 op de teller, die precies het omgekeerde heeft. Onze hort en stoot als hij ingeschakeld staat op gas bij lage snelheden en in de lagere versnellingen.

Er is reeds een nieuwe pomp in gezet er is meer aan gesleuteld en het probleem is niet te vinden. Hij is net vandaag weer teruggekomen van de gasboer en nadat ie even geparkeerd had gestaan stapten we in een grote gasbel. Binnenin de auto stonk het ontzettend naar gas. We worden een beetje moedeloos hiervan. Dit loopt al een half jaar. Heeft iemand alsjeblieft een idee wat het probleem kan zijn? Op benzine rijdt ie in principe als een trein. Een krat bier voor de gouden tip! mondale31@hotmail.com

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.