Toyota Yaris: Slaat af na starten uit start-stop modus

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1NRFE

Goedenavond, Mijn Yaris 1.3VVTi uit 2010 is nu meerdere keren afgeslagen nadat ik de koppeling ingetrapt heb om hem uit start stop-mode te krijgen (dus te starten terwijl het contact aan staat). Ik begreep dat dit kan komen door een defecte pedaalsensor, echter zie ik twee sensoren als ik bij het pedaalhuis kijk. Een voor het pedaal (is ingedrukt als het pedaal ingetrapt is) en een meer richting de bestuurder (is ingedrukt als het pedaal niet wordt bediend). Welke van de twee is stuk? Is dit een pedaal dat past bij een defecte pedaalsensor? Alvast bedankt!

Naisaaz

Geplaatst door Naisaaz (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (430) PRO, 5 jaar geleden

waarom de auto niet eerst eens goed uitlezen? kan een hoop missers schelen.

Naisaaz (0), 5 jaar geleden

Hij is uitgelezen en er komen geen foutmeldingen naar voren. De auto start als ik het pedaal niet helemaal heb ingetrapt als hij in start-stopmodus staat. Klopt het dan dat de sensor die het dichtst bij de bestuurdersstoel staat, de boosdoener kan zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.