Toyota Yaris: slecht schakelen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 vvti sol

De auto schakelt vrijwel vanaf het begin slecht van mn. de eerste naar de tweede versnelling. Soms ook niet naar de 1 bij echt stilstaan van de auto. Bij koude motor is het erger, maar ook bij een warme auto wil het soms niet. Auto is reeds diverse malen retour geweest, maar tnt tevergeefs. Het lijkt alsof de versnellingen niet gevonden worden. Er is al nieuwe olie in de versnellingsbak gedaan, ze hebben al iets met `n stelwiel? gedaan, koppelingsplaat vervangen, twee tandwielen van de versnellingsbak vervangen. Wie herkent dit en bovenal wie weet een oplossing????

els2000

Geplaatst door els2000 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

robbie f (0) PRO, 15 jaar geleden

hey hallo

wellicht koppelingspedaal iets hoger later afstellen als het mogelijk is. verwacht dat je de koppeling niet te ver intrapt. want er zijn geen problemen met deze versnellingsbakken bekend.

Theo Sparenburg (10), 15 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook met een Yaris van 2008. Bij behoorlijk weer geen probleem. Als het koud is schakelt de bak moeilijk van 1 naar 2 en van 3 naar 2. Hoe kouder hoe moeilijker. Als de motor goed warm is gaat het weer soepel. Olie is vervangen en er is een toevoeging bijgedaan. Lijkt weinig te helpen. Als je heel snel schakelt heb je minder last.


vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.