Toyota AVENSIS: Slecht starten bij koude motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2AD-FTV, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 110

Hallo allemaal,
sinds afgelopen maandagochtend heeft onze Avensis (eind 2006) startproblemen.

Hiervoor altijd starten en lopen... maandagochtend wou m'n vrouw starten en dit ging niet. Na meerdere pogingen heb ik het overgenomen en kreeg hem na een paar keer proberen wel aan de praat. Na het starten, loopt ie soepel, totaal geen horten of stoten.

Maandagmiddag belde m'n vrouw me van d'r werk, wederom kreeg ze hem niet aan de praat. Aangezien we beide in dezelfde stad werken, ben ik naar d'r werk gelopen. Het lukte mij wel om de auto te starten.

Inmiddels al drie ochtenden problemen met starten. Het lukt mij iedere keer wel... ben elke middag naar m'n vrouw d;r werk gelopen en gestartn. Meegereden naar huis en thuis verder gewerkt. Verre van ideaal natuurlijk.

Zodra hij eenmaal is aangeslagen, kun je hem uitzetten... met één start pikje loopt ie alweer. Geen enkele keer nadat hij aangeslagen is, horten en stoten, loopt gewoon als een zonnetje.

Spanning op accu is 12.8V (is er vorig jaar december net nieuw ingekomen)
Heb alle 4 de gloeibougies gemeten, allen dezelfde waarde. Met m'n simpele metertje gaven ze allen 1.8ohm aan. (m'n meter geeft overigens als je niets meet en de meetpinnen tegen elkaar houdt 0.5 of 0.6 aan) Dus die 1.8 zou ook 1.2 a 1.3 kunnen zijn (als je dat zo zou mogen berekenen). Heb deze waarden gemeten door eerst de strip van de gloeibougies te verwijderen, de min op de massa aansluiting bij de accu en de plus op de gloeibougie.

We hebben net met een simpele OBDII stekker en de Torque App gekeken of we foutcodes konden vinden, maar dat was ook niet het geval.

Iemand tips?

h.a.visser

Geplaatst door h.a.visser (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 6 jaar geleden

Het lijkt het beste auto bij dealer achter te laten en die de koude start met testapparatuur aangesloten uit te voeren.
Zo kan dealer live data zien tijdens start. Mogelijk komt dan iets aan het licht.

primera p11 (0), 6 jaar geleden

Inderdaad uit laten lezen bij de dealer.
Starttoerental kan te laag zijn door slechte accu of te grote weerstand startmotor.

h.a.visser (0), 6 jaar geleden

Vanochtend vroeg zelf maar eens gekeken ipv partner te laten starten. Voor de zekerheid dubbel laten gloeien, één pikje met sleutel en hij liep.

Gezien het feit dat ik 's ochtends hoorde wanneer m'n partner start, ze langer doorstart (sleutel langer omgedraaid houdt). Zelf doe ik dat niet, draai sleutel om, motor pakt hem of pakt hem niet... in dat laatste geval, sleutel terug en een keer opnieuw gloeien.

Mijn bevinding, als ik langer doorstart... dus sleutel even langer vasthoudt... dat hij toen niet goed aansloeg... alsof de startmotor de motor afremt om te starten... is dit mogelijk...? Vervangen startmotor een goede optie?

Is een van start methodes beter? ;-) Had het boekje er nog bij gezocht, daar staat wel in van niet langer dan 30 sec starten, dan even laten rusten... maar ik neem aan dat men niet 30 sec doorstarten bedoeld? Dan moet je wel een zeer goede accu hebben zou die dat meerdere malen vol houden zou ik zeggen....

daandc (0) PRO, 6 jaar geleden

Stroomafname van je gloeiers checken en evt vervangen.

En als je starttoerental te laag is heb je daar een vervangende/gereviseerde startmotor met een hoger toerental voor.

Dit kun je testen door de advensis aan te slepen door het slepen haal je een hoger toerental .

dennisman (0) PRO, 6 jaar geleden

Er zit op de brandstofpomp een SCV klep(ronde klep met 2 polige stekker aansluiting) en die zorgt er voor dat de motor aanslaat met starten die geven wel eens problemen.
Brandstofdruk blijft dan laag met starten.
Nieuwe klep er in en het probleem is verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.