Toyota Avensis: Stationair toerental stijgt bij stilstand met verwarming op!

Bouwjaar: 2000

Hoi,

Weet er iemand hoe dit komt?: Als ik de ventilator van de verwarming opzet en de wagens staat stil in "vrijloop" dan gaat het toerental van 800rpm plots naar 1100 rpm, telkens als men dus tot stilstand komt stijgt het toerental. Als men reeds geruime tijd aan het rijden is komt dit niet meer voor...Ook niet bij gebruik van andere elektrische apparatuur (mistlichten , ruitverwarming enz;...)
Enfin , het stoort le niet maar ik vraag me af hoe dit komt...
Groeten,

Walter11911

Geplaatst door Walter11911 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Picnic8956 (0), 18 jaar geleden

Heb je de airco dan aan staan?

Walter11911 (0), 18 jaar geleden

Neen, de airco staat steeds af.Enkel de verwarming of de ventilator.

Japan (0), 18 jaar geleden

Ik heb dat ook bij mij Yaris D4D. Als mijn de temperatuur van mijn verwarming tamelijk hoog staat, en de blazer staat aan, maakt hij ook meer toeren. Ik denk dat dit vrij logisch is, motor moet dan harden werken.

Walter11911 (0), 18 jaar geleden

Akkoord dat de motor harder moet "werken" maar dat moet hij toch ook als men bvb de mistlampen , achterruitontdooiing enz... opzet? Zelfs met gewone koude lucht (geen airco) stijgt het toerental in vrijloop, echter wanneer de motor écht warm is, na bvb 20 km doet hij dit niet meer!
Rarrara....

Jelle95 (0), 18 jaar geleden

heb geen antwoord, maar de "mijne" (1998, 2.0td) doet exact hetzelfde.

MHB (0), 18 jaar geleden

Zie instructieboekje bij auto: onder koude omstandigheden en wanneer meer verwarming is gewenst kan het stationair toerental stijgen. Volkomen normaal dus. Rendement van D4D is dermate hoog dat hoger stationair nodig is om voldoende warmte aan de verwarming af te staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.