Toyota Camry 2.2i: stationair zeer slecht lopen bij warme motor

Bouwjaar: 1991

Hallo. Ik heb een Toyota Camry 2.2i van 1991 hier die alleen als de auto warm is zeer slecht loopt en uitvalt. Als de motor koud is dan loopt hij prima. Je moet echt ongeveer een half uur rijden en dan krijg je het gevoel alsof hij over begint te slaan(schokkerig rijden). Als je dan ergens moet stoppen dan doet ie heel vreemd: je trapt de koppeling in, dan zie je de toerenteller naar 1000 gaan,even terugstuiteren naar 1500 en dan valt ie bijna uit. Als hij dan ong. 300-400 toeren loopt en je trapt het gas in dan pakt hij wel meteen op. Geef je geen gas dan valt hij na ong. 5 seconden uit. De auto is al bij 2 dealers geweest en die konden niets vinden. Even een lijstje wat al allemaal gecontroleerd is: Gasklephuis gereinigd, bougiekabels vv, stappenmotor gecontroleerd(ok), vacuumslangen gecontroleerd(ok), computer uitgelezen en gereset(geen fouten in het geheugen).Iemand suggesties?

Jantje GT

Geplaatst door Jantje GT (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Mini7912 (0), 20 jaar geleden

Temperatuurzender voor injectie

bowie1402 (0) PRO, 20 jaar geleden

inderdaad deze zender heb ik ook al eens vervangen van een carina .hier kwam ik achter door de temp af te lezen met een intiligentie tester van toyota .dit probleem herkend de de ecu niet hij geeft alleen een verkeerde temp.door naar de ecu

qengelberts (0) PRO, 20 jaar geleden

Injector misschien defect?

Jantje GT (0), 20 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de reactie. Ik ga hier eens achteraan en dan laat ik jullie wel weten of dit het probleem was.Tot ziens.

Jantje GT (0), 20 jaar geleden

Ben bij de Toyota garage geweest en deze hebben de tempsensor afgelezen met een intiligentie tester. De waarden waren oke. De auto had wel op het moment van testrijden geen storing. Ik denk dat het alleen mogelijk is om te contoleren of deze sensor juist werkt deze moet worden gemeten als de auto storing heeft.
Iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt.

qengelberts (0) PRO, 20 jaar geleden

Heb je de Toyota dealer gevraagt of ze ook de injectoren controleren. Ik ken namelijk het probleem namelijk ook bij onze auto dit is een Swift 1.3 en die heeft het boven genoemde probleem ook. Na heel veel testen en vervangen van alle onderhoudsgevoelige zaken bleef het probleem bestaan na het controleren van de injector bleek het probleem daar te zitten. Hopelijk kan je iets met mijn informatie.
Groet Quentin

ERIC2754 (0) PRO, 20 jaar geleden

Werd het voertuig al gecontroleerd op het aanzuigen van valse lucht?? Hierdoor kan je ook zulke problemen krijgen.
Groetjes , Eric

Jantje GT (0), 20 jaar geleden

Aan de injectoren kan het eigenlijk niet liggen want als hij slecht loopt en je geeft gas dan pakt hij meteen goed op. Dus de brandstoftoevoer en inspuiting is allemaal in orde. En wat de valse lucht betreft dan zou hij het ook koud eigenlijk moeten doen. Er is nog niet op gecontroleerd (behalve de vacuumslangetjes dan) maar het lijkt mij niet zo waarschijnlijk. Ik zal het toch nog even nakijken of anders eventueel nog verder zoeken. Suggesties blijven welkom.

qengelberts (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik begrijp dat je hieraan niet denkt maar ik zou inderdaad even na laten kijken want je klachtomschrijving komt mij heel bekend voor. Mijn Swift reargeert exact zo kijk mij vraag maar anders even onder suzuki (particulier - Swift 1.3 GX uit 1996)

Deze storing komt af en toe bij mij met of zonder koude motor. Motor functioneert goed voor de rest heeft geen storingen in de ecu. (alleen dan code 12 dat inhoud dat alles ok is) maar desondanks heeft hij vrij frequent de storing waarin het net lijkt of ie niet goed op alle cilinders loopt ongeveer 500 rpm draait. Of als het tijdens het rijden is een beetje hikt. Geef je even iets meer gas is het weg dit geld ook voor het stationair lopen. Doe je het echter niet bij het stationair lopen is het 9 van de 10 keer dat ie na hele korte tijd afslaat denk dan aan 2 tot 10 seconde.

Groet,
Quentin

toyota11664 (0) PRO, 20 jaar geleden

het probleem komt me wel bekent voor alleen kan ik me niet voor de geest halen of het bij de camry hetzelfde zit als een corolla.
bij de corolla(bijv): hier zit aan het gasklephuis een kunststof huisje aan de onderkant met 2 schroefjes bevestigt. hier lopen 2 slangetjes naar toe van het koelsysteem. Door dit kunststofhuis stroomt koelwaten en er zit een klep in die afhankelijk van de temperatuur open of dicht staat. Deze kan vervuild gaan raken en vast gaan zitten, hierdoor loopt wagen zeer onregelmatig en stottert op toeren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.