Toyota Starlet: Stoelen Toyota Starlet

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

mijn zus heeft vorige week de Toyota Starlet overgenomen van onze opa. Ze is er helemaal blij mee, maar er zijn een paar dingetjes die minder bevallen.

Zo is de bestuurdersstoel behoorlijk versleten. De oude man was nogal zwaarlijvig waardoor de stoelvulling in de zitting én de leuning is ingezakt, de veren zijn voelbaar.
Ik had het idee om de zitting en de rugleuning te ruilen met de rechterstoel, is dit mogelijk? En zo ja, hoe?

Een ander "probleem" is de kachelmotor. Deze maakt een flink brommend lawaai. Ik heb deze al eens gedemonteerd om te kijken of ie vol bladeren zat, maar dat was niet het geval.
Ik heb de motor met de hand rondgedraaid en het lagertje lijkt in orde. Wie weet hier iets op?

bij hard remmen trekt de auto behoorlijk naar rechts. Bij normaal remmen valt dit niet op. De remschijven en de remblokken zijn pas nog vervangen, ook is er toen gekeken of alle bussen en zuigers in de remklauwen goed gangbaar waren. Dit bleek allemaal in orde. Iemand een idee?

Laatste vraag: ik wil binnenkort het benzinefilter vervangen van deze Starlet (is nog nooit vervangen, auto kreeg nooit veel onderhoud), nu zag ik dat de benzineleiding met een wartel onderin het filter gedraaid zit. Hoe groot is het risico dat deze leiding afbreekt bij het losdraaien?

106rijder

Geplaatst door 106rijder (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 11 jaar geleden

Voor wat betreft de stoel; je kunt het beste bij een sloperij een andere halen. De auto is zo oud dat slopers blij zijn eindelijk van die rommel verlost te zijn. Het trekken bij het remmen zou ik zeker even laten nakijken. Het zou ook nog in de achterremmen kunnen zitten maar het zou me ook niets verbazen als 1 van de remmen aan de voorkant toch niet helemaal jofel is. Laat ook de rem en koppelingsvloeistof meteen eens vervangen.

106rijder (0), 11 jaar geleden

Allereerst sorry voor de late reactie Nico, ik ben lang ziek geweest. Nu gelukkig weer fit. Wat betreft de stoel, daar ben ik al voor op pad geweest. Helaas zonder resultaat. Sloperijen hebben óf niks, óf vieze natte stoelen, óf stoelen met kapotte bekleding. Dus dat word niks vrees ik.
Het naar rechts trekken bij het remmen word trouwens steeds minder. Alle bussen en zuigers zijn nogmaals nagelopen en er blijkt niks vast te zitten. De remvloeistof blijkt eind 2011 nog ververst te zijn (dat dan weer wel...).
Overigens heeft mijn zus besloten de auto weer te verkopen. Er zit veel meer achterstallig onderhoud aan dan gedacht (distributieriem moet vervangen worden, carterpan zo goed als doorgeroest, uitlaat lek) en daar heeft ze geen geld voor, de auto gaat naar handige kennissen. Nico, bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.