Toyota Avensis: Storingen & noodloop

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2231, Vermogen (kw): 110

Goedenavond,

Al flinke tijd problemen met de Toyota Avensis 2.2 D-CAT automaat. Problemen zijn al langer aan de gang, maar worden nu steeds erger. Sinds 2 jaar terug storingen, toen naar de garage geweest maar die konden geen oorzaak vinden.

De storing begint wanneer de auto iets te veel power geeft, dus als ik rij en ik wil wat sneller optrekken heb ik kans dat die in de storing schiet. Het probleem komt vooral voor wanneer ik hem bijvoorbeeld in de M heb staan en daarna naar de D overzet, op dat moment gaan de lampjes branden en valt het vermogen weg (noodloop??).

Ook wanneer ik hem bijvoorbeeld in sportstand heb gehad, en hem net iets te ver heb doorgetrekken (tot ongeveer 3000rpm) wil die in de storing schieten. Het is nu een haast dagelijks probleem aan het worden.

Het is weer opgelost als ik de accu er een halve minuut afhaal en weer aansluit, dan kan ik weer verder rijden.

Ik kan zelf geen oorzaak vinden, dus hoop ik dat iemand anders mijn advies kan geven over een mogelijke oorzaak, en heel graag een oplossing.

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=_vcYKxEZ...[/yt]

MauricevanM

Geplaatst door MauricevanM (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1755) PRO, 5 jaar geleden

Als je hem uit laat lezen wat zit er dan aan foutcodes in ?

MauricevanM (0), 5 jaar geleden

Beter laat dan nooit, heb het probleem inmiddels zelf verholpen.

Bleek te gaan om een verstopte EGR klep. Deze schoongemaakt en de auto rijdt weer perfect!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.