Toyota Rav4: Storingscode 420 Toyota Rav4 2004 2.0 vvti

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 vvti

Motorstoringslampje in combinatie met vsc/trc lampje ging branden, naar de toyota dealer geweest en uitgelezen daar kwamen ze uit op een defecte katalysator. Hun advies kijk het nog even aan en tank goede benzine dus geen witte pomp.


Nu vierhonderd kilometer verder tijdens een langere rit, s'morgens honderd kilometer aan een stuk gereden s'avonds hetzelfde stuk terug ging na ongeveer 50 kilometer opnieuw het lampje branden. Heb deze nu zelf gereset door de minpool er af te halen.

Wat is nu wijsheid een nieuwe kat, dealer spreekt over 8 á 900 euro of is eventueel een gebruikte een optie? Op ineternet zijn er diverse aanbieders die hem voor 4 á 500 euro nieuw aanbieden exclusief montage uiteraard maar is dit zo specialisties?

De Rav4 is van november 2004 en heeft ongeveer 144000 km gedraaid, verder een probleemloze auto.

Heb gevraagd of het geen lambasonde kon zijn, maar volgens de dealer is code 420 duidelijk de kat.

Graag jullie ideeën en/of tips

arniedewitte

Geplaatst door arniedewitte (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo

je hebt idd een probleem met je katalysator. die is beneden de grenswaarde van de werking voor de ecu gekomen, voor de viergasmeting werkt hij nog perfect enkel voor de ecu niet meer. dus vervangen zal de enige oplossing zijn

mvg rob

arniedewitte (0), 13 jaar geleden

Hallo Rob,

Bedankt voor je reactie, wat zijn jou bevindeingen overr eventueel een gebruikte kat met minder kilometers?

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo

een gebruikte katkan wel, maar kans is aanwezig dat de storing ook weer terug komt. want je weet nooit wat voor katalysator je koopt.
ik zou gewoon voor een nieuwe gaan

mvg rob

arniedewitte (0), 13 jaar geleden

Hallo,

We zijn ondertussen alweer een poosje verder, heb de storingscode niet meer gehad. Tank sindsdien alleen nog maar shell de gewone euro95 en heb de afgelopen 3000km geen storing meer gehad.

Schijnt dat het toch wel werkt dat schone brandstof tanken, heb al van meerdere gehoord dat een toyota er gevoelig op is wat betreft de kwaliteit van de benzine

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.