Toyota Rav4: Velgen RAV4

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0ltr

Hallo, ik heb RAV4 2.0ltr automaat bouwjaar 2003. Heb 4 velgen gekocht om winterbanden op te leggen. Steekmaat en naafgat past op auto. Ik heb alleen volgend probleem.
Op achteras passen velgen, maar op vooras raakt velg de remklauw. Velgen ook geprobeerd op RAV 2.0ltr schakel van 2001. Zelfde probleem. Kent iemand dit probleem of op welke RAV4 passen deze velgen. Heeft met uitsteken van remklauw te maken.
B.v.d.

wen1511

Geplaatst door wen1511 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Kijk eens op www.steekmaat.nl , daar vind je alle info

Hans4040 (305) PRO, 13 jaar geleden

Velgen moeten wel voldoen aan de juiste ET waarde...ook te vinden op www.steekmaat.nl

wen1511 (0), 13 jaar geleden

Ik weet de ETwaarde niet van velgen. Ga dit proberen op te meten. Op velg staat wel T16x6J DOT7 98/66M21. Volgens mij is de ETwaarde de maat van achterkant boutflens t.o.v. hart velgbreedte. Eigenlijk is het gedeelte van platte kant velg waar boutgaten en spaken in zitten niet bol genoeg naarbuiten, waardoor deze de remklauw raakt. Ik denk dat bij bepaalde RAV4 zwaardere remschijven met remklauwen zitten. Ik heb al bij velgen op internet gekeken en daar gezien dat er bij bepaalde bouwjaren, andere velgen horen. Ik denk niet dat ETwaarde van belang is ivm mijn probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.