Toyota Yaris 2009: Storingsmelding P0420

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1000

Goedemiddag,
mijn Yaris 3-pitter heeft een storingsmelding P0420.
Als je erop zoekt vind je voornamelijk katalysator-problemen, ik zag echter ook iets over een verontreinigde LMM.
Wat zijn jullie ervaringen met dit probleem ?

Alvast bedankt !

JaapHartog

Geplaatst door JaapHartog , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

Jeraevers, 1 week geleden

P0420 bij een benzine Toyota... Daar heb ik altijd de katalysator bij moeten vervangen.
Je kan tussen de uitlaat en achterste lambda een afstandsbus zetten. Dan blijft de foutcode normaal weg. Maar bij een 4 gas test bij keuring zal die door de mand vallen.

JaapHartog, 1 week geleden

Het betreft een Yaris die ik nog maar kort heb.
Vorige week bij de aanschaf is er meteen een HU uitgevoerd (het is een Yaris in Duitsland) en toen was er geen probleem.
Na reset van de storing door loshalen van een accupool blijft de melding weg, maar als je na een rit van bijv 50 km de auto stopt en later weer start, is de motormanagementlamp weer aan.
De Yaris heeft iets meer dan 160.000 gedraaid, is dat niet wat kort voor een katalysator ?
Moet er bij vervanging van de katalysator een originele van Toyota worden gebruikt, of kan je ook een imitatie gebruiken ? Het prijsverschil is namelijk erg groot...

Siem Bijman PRO, 1 week geleden

Code geeft inderdaad aan werking van de kat onvoldoende. maar voor je de kat gaat vervangen zou ik je aanraden een aantal dingen goed te checken:
Als er namelijk voor de kat een lek(je) in de uitlaat zit zal je ook deze code kunnen krijgen, verder kan de lambdasensor of de bedrading van die lambada nog deze code kunnen geven.
De 4-gas test hoeft met deze code niet altijd tot afkeur leiden als de werking nog redelijk wat doet, maar op den duur kun je daar inderdaad mee geconfronteerd worden.
Zou dat dus nog even checken en de oplossing met de afstandsbus eerst proberen.

JaapHartog, 1 week geleden

Siem,
ik weet dat er een lekje in de uitlaatpijp zit, maar dat is na de kat en vòòr de einddemper.
Er zijn schoonmaakmiddelen in de handel die je in de brandstof kunt kieperen, is daar wellicht nog wat mee te bereiken ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.