Toyota HiAce 2008: Stotteren bij 2000 toeren en rookt dan veel

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2KD-FTV, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 70

Hoi

Ik heb een vraagje over een toyota bus. Als ik gas geeft en dan ongeveer tot 2000 toeren begint hij te een beetje te stotteren en komt er veel rook uit de uitlaat. Maar boven de 2000 toeren gaat de turbo werken en dan doet die het niet en is er bijna geen rook. Maar als die laag toerig draait komt er veel rook uit de uitlaat. Ik denk zelf aan de roetfilter of de EGR-klep maar op het internet staat ook dat het misschien de verstuivers kunnen zijn. De EGR-klep is pas al schoon gemaakt maar na een paar dagen werd het weer erger. Maar ik weet het niet zo. En ik heb ook van iemand gehoord dat het misschien de massadruk sensor of de temperatuur sensor kunnen zijn. Weten jullie misschien hoe het werkt en wat ik er aan kan doen. Ik hoop er een antwoord op te krijgen.

Met vriendelijke groet.

Bas Cronau

Basje2018

Geplaatst door Basje2018 , lid sinds 9 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota HiAce of stel zelf een nieuwe vraag.