397 bezoekers online

Toyota Land Cruiser 2001: Stroomprobleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3000

Tijdens de rit wilde ik het dak dichtdoen maar die zat vast( denk ik) want hij bleef maar klikken. Thuisgekomen bleken de achterlichten, het klokje, de radio het niet meer te doen. Heb alle zekeringen gecontroleerd maar er was er geen een stuk

Iemand nog een idee hoe ik dit probleem kan oplossen?

Iggy III

Geplaatst door Iggy III , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

David Schutte (1), 4 maanden geleden

Al gelukt met het dak en de radio

Iggy III, 3 maanden geleden

Nee, ik vermoed dat een van de groepen geen stroom krijgt, alle "gebruikers" met zekeringen in de passagiersruimte doen het niet. Zekeringen visueel en doorgemeten goed bevonden. De "gebruikers" waarvan de zekeringen in de moterruimte zit doen het allemaal. Weet er iemand waar en hoe, (via een relais?) de stroom binnen komt op de zekeringkast? Ik ga wel eerst even de voedingskabel van de moter van het open dak losmaken, daar ontsond het probleem dus. Het is overigens een automaat en geen handgeschakelde Toyo.

Iggy III, 3 maanden geleden

Probleem opgelost.
1) Achterlichten, dit was, (toevallig), een niet gerelateerd probleem. Ik heb de relais, (die drie zwarte) onder de moterkap verwisseld, (A B C -> B C A), achterlichten OK. maar radio etc. (nog) niet.
2) De "dome", (interieur: verlichting, klokje radio, centrale vergrendeling, ....). Er bleek wel degelijk spanning op bijde zekeringkasten te staan.
Ik heb de voeding + en - en "stuur" van de moter van het schuifdak gehaald. (Pas op!! De moter van dit type Landcruiser zit ACHTER het schuifdak ipv de op Youtube getoonde versie dat ie bovenin rechts zit, dus voor het schuifdak. Omerbij te komen: de twee handsteunen verwijderen, rubber rand loshalen en dan kan je erbij).
Blijkbaar tijdens deze manoeuvre een kortsluiting gemaakt, (eidelijk een echte), toen "zag" ik dat de zekering van de "dome" eruit lag, 10 A. Vervangen en alles doet het weer, behalve het dak maar dat zat toch al dicht gekit en heb ik niet nodig.

Succes met alles.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.