Toyota Starlet: stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 automaat

stuurbekrachtiging.
heb een probleem er mee,en wel het volgende.
stuur gaat vanzelf naar rechts,is totaal uitgelijnd alles was goed en stond goed.
ook als ik de auto aan beide kanten op kirk en start de motor draait het stuur naar rechts.kom er niet eens aan dan.
heb er aan de linkerkant mee tegen de garagedeur gereden. er was alleen scherm en bumper stuk
de stuurstand aan de rechter kan was ook is krom maar is nu recht vandaar het uitlijnen.
wat is er nu stuk of werk niet goed. wie weet er raad mee. wat moet ik doen heb zelf het idee dat als ik stuur gaat het makkelijker naar links dan naar rechts ik moet dan meer kracht zetten.
bvb
grv petra

petra

Geplaatst door petra (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michiel7811 (0), 17 jaar geleden

Petra,

Ik heb iets vergelijkbaars gehad. Gemakkelijker sturen naar ene kant dan andere kant. Soms enkele seconden uitvallen van de bekrachtiging. Ik heb een tweedehands pomp gemonteerd. (nieuwe is erg duur!). Later gehoord wat hoogstwaarschijnlijk de oorzaak was, een kapotte plunjer.

In de pomp direct achter de drukleiding (dikke zware slang) zit een plunjer. Deze beweegt in een schacht op en neer en opent hierbij danwel een buisje die oliedruk levert aan de ene, dan wel de andere kant van je stuurinrichting.
Deze plunjer reguleert ook de druk want je wilt natuurlijk dat onafhankelijk van je motortoerental je bekrachtiging constant is, anders zou hij bij parkeren nauwelijks werken en bij hoge snelheid extreem bekrachtigen. Sterker nog, je de bekrachtiging hoort af te nemen bij hogere snelheid.

Wanneer deze plunjer af en toe vast blijft zitten wordt slechts aan een kant bekrachtigd, misschien werkt hij de andere kant op zelfs tegen. Er is mij verteld dat door slijtage de randen van de plunjer slijten en scherp worden en hij hierdoor blokkeert. Dit kun je zien op de foto, het slijtspoor rechts op de plunjer.

Je zou de plunjer eruit kunnen halen en deze met fijn schuurpapier weer glad kunnen maken en polijsten. Ik zou beginnen bij korrelgrootte 400 dan 800, 1200, 2000, 4000. Dat is genoeg denk ik. Ik weet niet of het werkt maar je kunt het proberen. Misschien is het ook mogelijk alleen een nieuwe plunjer te kopen.

Bespreek het eens met de garage,

Groet,

Michiel

Michiel7811 (0), 17 jaar geleden

http://img139.imageshack.us/img139/8716/...

http://img139.imageshack.us/my.php?image...

Hoi, ik had het over een foto, je moet maar even gewoon op de link klikken als je het ding wilt zien dat ik bedoel.
Bij mij werkt dat hotlink niet ivm firewall of zo.

Groet,

Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.