Toyota Avensis Verso: Tikken koud/belast

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Tijdens koude start in de ochtend of na lange tijd stilgestaan te hebben tikt de motor als deze rustig belast wordt, naarmate de motortemperatuur oploopt wordt het getik minder en gaat het geheel over. Is de motor eenmaal op bedrijfstemperatuur is het probleem compleet weg. Stationair is er absoluut geen getik hoorbaar, olie en filter is onlangs vervangen.

TesT

Geplaatst door TesT (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Chanmaster (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze klacht/opmerking komt veelvuldig voor. U moet zich voorstellen dat de motor gedurende enige tijd stil staat waardoor alle motorolie, waarmee tevens de kleppen gesmeerd worden, naar het karter zakt en het mechanisme boven in de motor schraal is, dus ongesmeerd. Het duurt even nadat u de motor hebt gestart voordat de olie dat niveau weer voldoende heeft bereikt.
Ik kan u hierin de volgende adviezen geven.

* Gebruik de juiste motorolie.
* Zorg dat uw oliefilter schoon is, desnoods vernieuwen.
* Rijdt niet weg voordat het tikken over is.

Ik wens u vooral veel succes.

Geert

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Doet de klacht zich voor nadat olie en filter zijn vervangen? Zo ja ga dan eens na of er een (origineel??) filter met of zonder terugslagklep is geplaats. Terugslagklep in filter voorkomt geheel teruglopen van de olie. Is juiste viscositeit gebruikt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.