Toyota AVENSIS: toerental ontregeld mat accu los

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Hallo, In mijn avensis heb ik gister een nieuwe koppeling gezet. Daartoe moest natuurlijk alles wat op en aan de versnellingsbak zat even los.
Zo ook de accu.
Na het terug monteren bleek dat op de snelweg bij het zgn afremmen op de motor het toerental " bleef hangen" als het ware, het liep niet zo vlot terug als normaal gesproken. Dus dan is afremmen op de motor niet aan de orde.
Links en recht lees en hoor ik dat het inleren van het gasklephuis zou moeten gebeuren.

Klopt dat en zo ja hoe gaat dat en zo nee wat dan wel???

groet
Carlo

carmir

Geplaatst door carmir (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

DRAZ (0) PRO, 7 jaar geleden

Als je de accu loskoppelt dan reset je ook je fuel trims. Het is dan normaal dat de wagen nadien bijv stationair niet blijft draaien en afslaat tenzij je gas bijgeeft. Dit is omdat je fuel trims opnieuw moeten worden aangeleerd. Dit gebeurt vanzelf terwijl je rijdt met het voertuig. Je kan eventueel de gasklep wel eens reinigen. Denk niet dat deze kunnen worden ingeleerd daarentegen.

carmir (0), 7 jaar geleden

dank je wel voor de reactie DRAZ, ik ga even googlen wat de Fuel Trims doen en hoe en wat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.