Toyota Avensis: Toyota Avensis 2.0 D4d Diesel 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0D

Motor houd sinds vanmiddag plotseling in , geen trekkracht, Lampjes TRC en VCS en Motorcompartment blijven konstant branden, wanneer je de auto stilzet en opnieuw start dan is het probleem opgelost maar krijgt daarna gewoon weer minder trekkracht, heb de accu polen al voor 30 minuten er af gehaald opnieuw gestart toen waren de lampjes uit en hield de auto niet in , maar na ongeveer 30 minuten rijden kreeg ik weer hetzelfde probleem lampjes branden en motor in houden.

Wie heeft er een oplossing ?

schimmer57

Geplaatst door schimmer57 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou eens beginnen met het laten uitlezen van de storingen in de diverse systemen als de lampjes branden.
Dus de auto niet uitzetten bij de dealer voor de deur, want dan is het mogelijk dat enkele fouten "vergeten" worden.
De aanwezige foutcodes zullen wel het een of ander duidelijker maken en kunnen een hoop gezoek en gegis voorkomen.

L1dert (0), 9 jaar geleden

Hey Schimmer, ik heb iets dergelijks ook gehad. Bij mij was het de EGR klep. Die blijft hangen. Als hij ook flink roet, is dat het zeker. Makkelijk zelf op te lossen. Haal een bus EGR reiniger bij een autoparts winkel. Haal een setje pakkingen bij de toyota garage. Op youtube kun je filmpjes zien hoe je de klep kunt reinigen. Je kunt er makkelijk bij, zit bovenin direct achter de radiator. de leiding heeft een stukje harmonica, dus kan deze makkelijk buigen als je de klep demonteert. Mooi die hele bus reiniger eraan spenderen. Ook de aansluiting van de motor vrij maken van kooldeeltjes. stop wel effe een doek in het gat, dat er geen boutjes invallen of zo. Goed kijken hoe het uit elkaar gaat, dan gaat het ook weer zo in elkaar.
Als alles weer vast zit, even de accupool los om de storing te resetten. Daarna is-tie weer als vanouds. Kost je een half uur werk en 24 euro materiaal.

Succes! L1dert.

Michiel7811 (0), 9 jaar geleden

Het is tbv adviezen wel relevant of de wagen de oude 116 pk (2CD-FTV) of de nieuwe 126 pk (1AD-FTV) is. 2006 was het overgangsjaar tussen beide types.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.