Toyota Avensis 2006: waar zit de zekering voor de achterverlichting?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine

Vroeger stond in het instructieboekje een keurig overzicht van waar welke zekering zat. Tegenwoordig staat er alleen in het klepje van de zekeringkast een onduidelijk overzicht met engelse afkortingen.... Daarbij komt nog de bijna niet te bereiken plaats van de zekeringen, bij de knieairbag. Ik heb er al een paar uitgetrokken maar ik kan de juiste niet vinden en vanwege de moeilijk bereikbare plek lukt het me bijna niet om er eentje uit te halen en terug te plaatsen. Je steekt je hand in het gat, en ziet vervolgens niks meer.... Ik zoek de zekering van de achterverlichting. Iemand enig idee welke dat is (welke Engelse afkorting, of waar die zit in d zekeringenkast)? Alvast hartelijk dank !

pldijkema

Geplaatst door pldijkema (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

H&k (0), 9 jaar geleden

Ik ben niet bekend met de avensis, maar als ik op het overzicht kijk zou ik zeggen zekering 14. "tail"
Tail is inderdaad wel een beknopte term voor: taillight. ( 1:1 vertaald: staartlicht en dan wordt het duidelijk)

zekering 14 is goed op gevoel te vinden omdat er tussen 13 en 14 een stukje vrije ruimte zit.
Er bestaan ook handige gereedschapjes om platte zekeringen te verwijderen en te plaatsen. Beetje het principe van een princet maar dan groter.
Vaak zit dat ding in de deksel van het kastje, maar net zo vaak is het vergeten terug te stoppen na gebruik. Even langs een automaterialen zaak. Zijn niet duur 't is maar een plasic dingetje.


Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.