Toyota Avensis: toyota avensis start als hij warm is zeeeeer slecht tot helemaal

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 d-4d

Hoi,

ik heb hier een Avensis staan die af en toe vooral als hij warm is bijna niet aanslaat. Zo erg dat de hele auto schut. Het lijkt me dat hij geen brandstof krijgt. Ben er even mee langs de toyota dealer geweest om codes uit te laten lezen maar die zaten er geen in!
Ook de klepjes (hogedrukpomp) waar ze zoveel problemen mee hebben zitten niet op deze motor.
Heb al een origineel br. filter gemonteerd en de Maf-sensor (luchtmassameter) zuiver gemaakt maar nog steeds geen resultaat.

Zou het misschien de regelaar op de pomp niet kunnen zijn? Bij Opel gaan deze namelijk wel ooit stuk met soortgelijke klacht. Maar daar zou dan een feedback op moeten zitten?

Ik hoor graag wat jullie van dit probleem denken.

mvg Jeroen

jeroentv

Geplaatst door jeroentv (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

annimal (0) PRO, 15 jaar geleden

indien het een diesel is (wat niet goed uit u tekst op te maken is)zou ik de verstuivers eens laten controleren of er niet teveel retour op zit.komt wel eens voor als er veel met bio diesel gereden wordt en eens een goede dieselreiniger er in doen om de pomp te reinigen.
sucses ermee.

p1 (0) PRO, 15 jaar geleden

op deze avensis zit waarschijnlijk een "oud type" startmotor op, is een andere startmoter leverbaar, die een groter vermogen heeft, informeer maar bij de dealer, is een service bulletin van

stefan84 (0), 15 jaar geleden

[quote=annimal]indien het een diesel is (wat niet goed uit u tekst op te maken is)zou ik de verstuivers eens laten controleren of er niet teveel retour op zit.komt wel eens voor als er veel met bio diesel gereden wordt en eens een goede dieselreiniger er in doen om de pomp te reinigen.
sucses ermee.[/quote]
Kijk even rechts boven in het hoekje,staat toch echt dat het een diesel is..

Nubira-M (0), 15 jaar geleden

[quote=p1]op deze avensis zit waarschijnlijk een "oud type" startmotor op, is een andere startmoter leverbaar, die een groter vermogen heeft, informeer maar bij de dealer, is een service bulletin van[/quote]
het wil inderdaad nog wel eens voorkomen dat de startmotor niet goed is.

theo11340 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo.
Ik heb hetzelfde deze week gehad,slecht starten als hij warm is en meer verbruiken als voordien,ik heb alle vier de injectors vervangen en het is opgelost.
Groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.