Toyota IQ: Toyota IQ trekt niet op

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 998

Hallo,

Mijn toyota IQ 1.0 benzine trekt sinds enige tijd niet meer vlot op. Wagen is van 2010 en heeft 85.000 km ip de teller. De auto heeft altijd goed opgetrokken maar sinds enkele maanden trekt hij bijna niet als ik vanuit stilstand vertrek. De auto begint pas goed te trekken vanaf 4000 t/min. Maakt niet uit in welke versnelling. Zowel bij koude als bij warme motor. De bougies zijn onlangs vervangen maar zonder resultaat. Heel af en toe trekt hij iets beter maar dat is nooit van lange duur. Heeft er iemand een idee wat het probleem zou kunnen veroorzaken? Ik heb deze week een ander merk benzine getankt dan voorheen en nu lijkt het iets beter te gaan maar zeker niet voldoende. Kan ook toevallig zijn uiteraard. Kan het merk benzine een invloed hebben. Ik ken totaal niets van auto's maar ik dacht hier aan omdat ik ooit een probleem heb gehad met mijn seat ibiza. Die schokte heel fel bij het optrekken. Diagnose garage was toen luchtmassameter defect. Door een ander merk brandstof te tanken was het probleem toen opgelost. Alvast bedankt voor de antwoorden.

Mvg

Ypsilon1972

Geplaatst door Ypsilon1972 , lid sinds 4 jaar geleden

2 Reacties

voyager, 4 jaar geleden

Om te beginnen uitlezen op fouten. Ook rijdend uitlezen. Vueltrims (vooral longfueltrim) kan veel info bieden. De uitslag hiet posten(foutcode en omschrijving) en er zal iemand dan nuttige info kunnen geven.
Het beste is uitlezen bij dealer. Deze kan veel dieper in de sistemen kijken da een universelle obd lezer.

patriciarie, 4 jaar geleden

Waarschijnlijk is de egr vervuilt. Wij hebben een iq gehad van 2010 die na 90000 exact hetzelfde probleem had. Er is voor dit probleem zelfs een Toyota bulletin naar alle Toyota dealers gestuurd met daarin de oplossing. Het probleem komt voort uit de retour die voor de katalysator is geplaatst waardoor de egr vervuild. Bij modellen vanaf 2012 is dit probleem niet meer van toepassing omdat Toyota de retour bij deze modellen heeft gemodificeerd. Let wel, ze weten bij Toyota dat dit probleem er is en je kunt ook een nieuwe katalysator laten plaatsen, maar dan wel op eigen kosten. Vond dat niet echt netjes, het is echt een ontwerp fout.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota IQ of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.