Toyota Starlet: Toyota starlet P80 1993 hoe motorkap van buitenaf openen?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1296ccm 75pk : 2E-E

Kan de motorkap van binnenuit niet meer openen sinds vandaag. Kan wel de gril wegbuigen. Heeft iemand een oplossing, liefst een foto, hoe te handelen? Ik kan ook bij de extra vergrendeling. Groet, John

Johntoyotastarlet

Geplaatst door Johntoyotastarlet (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

daandc (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik kan niet uit je verhaal opmaken of je bowden kabel is gebroken of dat de klep gewoon niet uit de eerste vergrendeling wil.

In het geval van de bowdenkabel kan je met een tang nog aan het resterende stukje kabel trekken .

Als het slot onwillig is zou je met een schroevendraaier de klemveer vanonderuit op zij kunnen duwen je kunt achter de grill komen zeg je .

Anders met een sleuteltje 10 aan de zijkant en in het midden stijltje loshalen dan kun je dwarsbalk loshalen waarin het slot zich bevindt .

Johntoyotastarlet (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor het snelle antwoord.
Ik weet niet of de kabel gebroken is. Deed de klep dicht, klemt altijd nogal omdat die iets scheef zit. Ik hoorde een net hoorbare klik, probeerde meteen de klep te openen vanuit in de auto, de handel had geen weerstand meer. Het gaat dus om de eerste vergrendeling.
Ik ga morgenmiddag met jou informatie aan de slag, je hoort nog van me.
Hartelijk dank alvast!

Johntoyotastarlet (0), 11 jaar geleden

Hoi Daan, de klep is open! Kabel was heel. De enige optie was het slot eruit. Dop 10, drie schroefjes, links, rechts en onder midden van het slot los en het slot is te verwijderen. Het slot was kurkdroog. Met staalborstel opgeschuurd en olie erin. Hij werkt weer als nieuw. Nogmaals hartelijk dank!

daandc (0) PRO, 11 jaar geleden

Ijzersterke auto he?

Deze gingen niet voor niks voor de export naar afrika etc .

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.