Toyota Yaris: toyota yaris start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 vtti

hallo,

ik heb een yaris uit 2001 en wil niet meer starten. De accu is opgeladen en nog goed. De motor gaat rond en ik ruik ook benzine na lang doorstarten.
Ik heb de accu er een aantal uur uit gehad (nodig om andere auto te starten) en daarna opnieuw opgeladen en terug geplaatst. Daarna startte hij gewoon.
Toen heb ik gestart met de reserve sleutel. Nou wilde mijn vriendin ermee weg (met de originele sleutel) en sinds dien gaat de motor dus wel rond en ruik ik ook benzine (benzine pomp loopt ook). De zekeringen nagekeken en zijn nog goed. Iemand enig idee wat het kan zijn? Als de startonderbreker het probleem is, gaat de motor dan uberhaupt rond of gebeurt er dan niks??

mvg jurgen

jurgenverb

Geplaatst door jurgenverb (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Ontsteking heeft waarschijnlijk kuren. Als het de startonderbreker is, zal hij ook de brandstoftoevoer mee onderbreken. Het mag namelijk nooit zo zijn dat er onverbrande benzine in de uitlaat verdwijnt om de katalysator te beschermen, en de kans op een explosie in de uitlaat.

Laat dus zo snel mogelijk de ontsteking nazien.

Groeten Marcel

jurgenverb (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie. ik was toch al van plan om de ontsteking na te lopen, zal ik morgen doen. Zal me bevindingen posten

gr jur

jurgenverb (0), 11 jaar geleden

nou ontsteking nagelopen. Heb vonk. brandstofleiding voor injector rail losgehaald en contact omgezet. Geen brandstof uit de leiding. Ik hoor de pomp ook niet meer. Dus ik ga eens kijken hoe ik bij de pomp kom. hij zit onder de achterbank denk ik.
Als ik start en de sleutel terugdraai hoor ik wel zoemend geluid bij de achterbank. wat kan dat zijn?

gr jur

jurgenverb (0), 11 jaar geleden

direct 12 volt op pomp gezet, hij doet het dan wel. Startrelais verwijderd en proberen te starten (natuurlijk doet hij het dan niet), maar dan loopt de pomp continue.

jurgenverb (0), 11 jaar geleden

OPGELOST:
Na het nalopen van de pomp, onsteking,timing en luchtinlaat (waren allemaal goed) startte hij nog niet. Gaf geen foutcodes aan. Bougies vervangen,Toen terug naar de aansluiting en de draden bij de accu. Heb de hele fusebox losgehaald en ingespoten en aansluitingen nagelopen. Na lang doorstarten sloeg hij aan. Nu start hij weer als vanouds. Ik vermoed dat er in de draden vanaf de fusebox een heel klein draad breukje zit. Die moet ik nog opzoeken, maar hij doet het nu weer.
even voor de duidelijkheid, de brandstofpomp brengt het systeem niet net voor het starten op druk (geen gezoem dus bij aanzetten contact), maar nadat je de motor uitzet. Brandstofpomp zit onder de bank, kan je zo bij, bank hoeft er niet uit.

mvg jurgen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.