Toyota Yaris: Toyota Yaris wil niet starten.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Beste,
Wij hebben hier een Toyota Yaris Automaat die niet wil starten. Er zit genoeg benzine , motor loopt rond en de accu is goed .De sleutel wordt ook goed herkend maar die auto wil maar niet starten. Wie kan mij graag hiermee helpen. (kan het misschien een start relay zijn ?) De auto is moeilijk om weg te slepen aangezien het een automaat is willen wij het eerst graag zelf uitvinden wat de oorzaak kan zijn.

Alvast bedank.

serwan

Geplaatst door serwan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

Renzo (0) PRO, 11 jaar geleden

Weet je zeker dat er voldoende benzine in zit? Bij dit model wil de tankvlotter wel eens los schieten van de brandstofpomp. Dan lijkt de tank nog vol zit maar in werkelijkheid is die helemaal leeg.

serwan (0), 11 jaar geleden

Er zit genoeg bezine in omdat er pas getankt is en de tankmeter geeft bijna vol aan.

serwan (0), 11 jaar geleden

Morgen wordt de benzine pomp nagekeken het kan ook zijn wat u zegt van de tankvlotter.



alvast bedank voor de tip

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

volgens mij bedoel je aanslaan, duidelijk verschil in n.m ook voor storing zoeken, heb je vonk hoor je de injector openen, hoor je de pomp draaien met contact aan .een paar sec , zijn veel vragen misschien maar je moet systimatisch zoeken

daandc (0) PRO, 11 jaar geleden

Net wat jan zegt eerst moet je de basis dingen controleren .

Spuit tijdens het starten eens een beetje remmenreiniger in het gasklephuis als ie ploft (dreigt aan te slaan) dan heb je een vonk .

Brandstof kun je ook controleren.

Sowieso kun je deze loshalen en kijken of er uberhaupt brandstof verpompt wordt.

Maar de druk meten is beter .

Deze moet 3.1 tot 3.5 bar zijn.

Het is een automaat zei je ! neutraal schakelaar is deze in orde?

En hoe weet je dat de sleutel wordt herkend ?

serwan (0), 11 jaar geleden

Als je de sleutel in het cantact zet gaat het knipperen en als je start blijft het aan , ik denk pas als de motor gaat starten dan gaat de sleutel lampje uit. De neutral schakelaar wordt morgen ook nagekeken .
(de benzine pomp draaien met contact aan , een paar sec hoor ik ook niet)
Morgen wordt het zoeken naar de oorzaak.

ok alvast bedank heren.

serwan (0), 11 jaar geleden

morgen ga ik als eerste een beetje remmen reiniger spuiten voor dat ik verder ga Thankss

Renzo (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=serwan]Als je de sleutel in de cantact zet gaat het knipperen en als je start blijft het aan , ik denk pas als de motor gaat aanslaan dan gaat de sleutel lampje uit. De neutral schakelaar wordt morgen ook nagekeken .
(de benzine pomp draaien met contact aan .een paar sec hoor ik ook niet)
Morgen wordt het zoeken naar de fout .

ok bedank alvast heren.[/quote]
Volgens mij knippert de led als de startonderbreker actief is en us de sleutel uit het contact. Wanneer je de sleutel in het contact doet dan wordt de sleutel herkend en gaat het ledje uit. Ik zou dit nog maar eens bekijken en evt. een reserve sleutel proberen.

serwan (0), 11 jaar geleden

Beste heren,
Wij hebben 2 dagen gewacht op een bedrijf die de auto zou komen uitlezen maar die hebben het vandaag ook laten afweten i.v.m ziek personeel. Ik heb beetje remmen rijniger gespoten in het kleppen huis maar ik krijg geen plof geluid. dit betekent denk ik dat de auto geen vonk heeft. Nu zit ik te denken of het de krukaspositie sensor is ???.
Als ik de sleutel in het contact zet dan pas gaat de startondebereker lamp knipperen in het dashboard en als ik start blijft het knipperen , gaat dit pas uit als de motror gestart is ??
Weet iemand een goed bedrijf die auto uitleest in Denbosch.

alvast bedank.

serwan (0), 11 jaar geleden

[quote=Renzo][quote=serwan]Als je de sleutel in de cantact zet gaat het knipperen en als je start blijft het aan , ik denk pas als de motor gaat aanslaan dan gaat de sleutel lampje uit. De neutral schakelaar wordt morgen ook nagekeken .
(de benzine pomp draaien met contact aan .een paar sec hoor ik ook niet)
Morgen wordt het zoeken naar de fout .

ok bedank alvast heren.[/quote]
Volgens mij knippert de led als de startonderbreker actief is en us de sleutel uit het contact. Wanneer je de sleutel in het contact doet dan wordt de sleutel herkend en gaat het ledje uit. Ik zou dit nog maar eens bekijken en evt. een reserve sleutel proberen.[/quote]
Als ik de sleutel in het contact zet dan pas gaat de startondebereker lamp knipperen in het dashboard en als ik start blijft het knipperen , gaat dit pas uit als de motror gestart is ??

De motor gaat ook niet ploffen als ik het met een beetje remmen rijneger in het kleppen huis spuit.

Kan het misschien aan een zekering liggen of de krukas sensor ?

Hoe weet je of de neutral schakelaar goed of defet is ? Stekkers zitten goed ook bij de motor alle stekkers nagelopen alles zit nettejes op zijn plek.

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Indien de neutraalschakelaar defect, zal de motor ook niet rondgaan bij het starten. Blokkering zit dan op de startmotor.

serwan (0), 11 jaar geleden

[quote=hellbat]Indien de neutraalschakelaar defect, zal de motor ook niet rondgaan bij het starten. Blokkering zit dan op de startmotor.[/quote]
Ok bedank dus dat betekent dat de neutral schakelaar goed is en dat ik daar niet meer hoef te kijken.

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Testen door proberen te starten als de handel in D of R staat, als het goed is gaat de motor dan niet rond, en is die schakelaar in orde.

Dat lampje van de startonderbreker hoort wel uit te gaan volgens mij, als je het contact aanzet.

serwan (0), 11 jaar geleden

[quote=hellbat]Testen door proberen te starten als de handel in D of R staat, als het goed is gaat de motor dan niet rond, en is die schakelaar in orde.

Dat lampje van de startonderbreker hoort wel uit te gaan volgens mij, als je het contact aanzet.[/quote]
Het lampje gaat niet uit als je de sleutel in het contact zet. In D wil de auto niet starten

Morgen ga ik weer proberen en de krukas sensor te vernieuwen .

Alvast bedank.

serwan (0), 11 jaar geleden

De auto is gemaakt , het fout lag bij de kabelboom naast de accu. Ooit had de auto Alarm en had men een zekering ingebouwd met de zwarte massa kabel in de kabelboom naast de schokkenbreker ter hoogte van de chassisbalk en onder de accu ,en die zekering was stuk . Nieuwe 15 Amp zekering gezet en de auto start weer als normaal.
Bedank heren voor het mee denken. ( mag ik die stekker weer door verbinden zonder zekering ??? )

mvg,

Serwan.

daandc (0) PRO, 11 jaar geleden

Zou ik niet doen mits je graag een zwart interieur wilt hebben !!!

Zekeringen zijn er niet voor niets .

serwan (0), 11 jaar geleden

Ok dan laat ik het zo staan thanksss

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.