Toyota toyota landcruiser: trillen met remmen vanaf 80 km/h

Bouwjaar: 2000

Bij bovengenoemde auto doet het volgende probleem zich voor. Bij afremmen vanaf ongeveer 80 km per uur begint de auto vreselijk te schudden. Het lijkt alsof de schijven krom zijn, maar die zijn inmiddels afgedraaid en bleken toen ze op de draaibank zaten nagenoeg recht te zijn. Verder zijn de banden vervangen en de wielen uiteraard gebalanceerd. Er is in de stuurinrichting geen speling te ontdekken zo ook niet in de ophanging. Verder is het vreemd dat het probleem zich niet altijd voor doet. Het trillen is zo erg dat de auto bijna niet te houden is. Wie o wie kent het probleem. De auto heeft ongeveer 70.000 km gereden en er is altijd zuinig mee omgegaan.

autokoning

Geplaatst door autokoning (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Land Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Wigcher (0) PRO, 19 jaar geleden

Vervang de remschijven voor maar voor orginele Toyota remschijven.Ik heb hetzelfde probleem met een Carina E gehad.
Remschijven afdraaien, vervangen voor BREMBO (Nieuw), Draagarmen met fuseekogels vervangen, maar niets dat hielp. Nieuwe remschijven Toyota gemonteerd en klant was tevreden!!!!

Groeten Wigcher

alrik (0) PRO, 19 jaar geleden

voel je tijdens het remmen ook een trilling in het pedaal en stuurwiel?

autokoning (0) PRO, 19 jaar geleden

wel in het stuur, niet in het pedaal,
De stuurdemper is defect, ik heb een nieuwe besteld, ik ga ervan uit dat het probleem dan verholpen ik.

dupl-u-8837-5dd148c5d4d66+paashaas (0), 19 jaar geleden

Of je moet je remschijven afdraaien aan de auto. Wij hebben dit ook al vaker gehad met een landcruiser en dan draaien we ze af aan de auto. is altijd het beste want dan heb je er echt alles uit met afdraaien.

autokoning (0) PRO, 19 jaar geleden

het defect zat hem voor 90 procent in de stuurdemper, de rest is waarschijnlijk te verhelpen met een paar originele schijven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.