Toyota Avensis: Uitlijning

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 benzine

Mijn auto trekt naar rechts. na uitlijning door de dealer (garantie) zit ik op de snelweg nog binnen de 150 meter op de vluchtstrook. de monteur zegt dat hij het niet herkend en zegt dat het aan de weg ligt. Toevallig had de leenauto en alle andere auto's die ik gereden heb op het zelfde stuk weg en windrichting dit weggedrag niet. Bij aflevering van de auto zijn er twee nieuwe voorbanden gemonteerd. Ik ben van mening dat een auto van dit niveau kaarsrecht hoort te rijden. wat kan ik doen om de dealer te overtuigen dat dit toch een probleem is.

Hendrikg

Geplaatst door Hendrikg (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

De monteur kan wel eens gelijk hebben. Alle wegen worden van huis uit aangelegd met een zgn. "tonronding".
Dat betekend dat de wegen bol staan a.h.w. Dit om o.a. te zorgen dat bij regenval het water naar de zijkant wordt afgevoerd. Als op een nieuwe weg dus de auto rechtdoor zou gaan, deugt de auto niet...........Deze moet immers naar rechts gaan dan.
Hier lijkt me weinig aan de hand gezien de 150 meter die nodig is om 1 tot 2 meter naar rechts te verlopen.

Gr.

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

Onzin. Een auto hoort rechtuit te rijden. De schuinte van een weg hoort niet voldoende te zijn om een auto de greppel in te krijgen.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

onzin, helaas niet.

ga maar eens op de weg liggen, of naar een infrasturtuur bedrijf toe die aan wegenbouw doen. vraag maar na.

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

En dan nog hoort een auto rechtuit te rijden. Ik had hetzelfde met mijn auto. Daarvan werd ook gezegd dat naar rechts trekken bij het type auto hoort. Pas na het monteren van nieuwe schokbrekers en opnieuw uitlijnen rijdt de auto netjes rechtuit zoals het hoort. Zoals Hendrik zelf al heeft gemerkt rijden andere auto's wel rechtuit op hetzelfde stuk weg. Een Toyota Avensis (nou niet bepaald een low budget model) moet ook netjes rechtuit kunnen rijden.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Ben het met nico eens, een auto hoort rechtuit te kunnen rijden.
Geneuzel over bolle wegen is het eerste wat men vaak aangrijpt om een probleem te kunnen verdoezelen die men zelf zo 123 niet weet op te lossen, daar kun je alle kanten mee op. Het ligt altijd altijd aan de weg, nooit aan de auto ook al is de auto nieuw.

Zogenaamde tonronding klopt, dat is slechts 3% van de totale breedte van het wegdek,
is te verwaarlozen.....

Het wordt natuurlijk een ander verhaal indien een voertuig is voorzien van extreem brede banden en er zich sporen in het wegdek bevinden
waardoor de auto in en naar die sporen trekt, wat meestal het geval is.

Ook opvallend is, dat de leenauto die ter beschikking werd gesteld dit probleem niet had en wel keurig de weg volgde.

Gr. paul

Santa (0), 14 jaar geleden

Gebakken lucht in 1 van de banden schijnt OOK voor het naar 1 kant trekken van een auto te kunnen zorgen....

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

of er zit nog winterlucht in de banden; dat kan ook voor een raar weggedrag zorgen.

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

maar ff serieus: kijk eens of je een rustige weg kunt vinden (industrieterrein op zondag bv) en ga daar eens rijden, en evt ook aan de linkerkant van de weg. Wegen liggen vaak wel iets bol, maar het lijkt erop dat jou auto extreem reageert.

" Bij aflevering van de auto zijn er twee nieuwe voorbanden gemonteerd" ; dat geeft me te denken; dan zou er idd een probleem in kunnen zitten dat ze zo verbergen.

Zeker als het met je leenauto's niet merkt.

Hendrikg (0), 14 jaar geleden

Allemaal hartelijk bedankt voor de reacties. Vandaag heb ik nog met de garage gebeld om dat de verkoper niet goed genoeg kon uitleggen wat de monteur gedaan heeft. Maar men heeft de uitlijning opnieuw gecontroleerd en niet veranderd. ik kreeg een vaag verhaal over de breedte van de banden dat deze even zoekgedrag vertonen en dan een richting uitgaan. Ik moest de banden maar wat voller zetten zodat deze meer ronding kregen. als ik de monteur mag geloven zou elke avensis vanwege de breedte van de banden niet rechtuitgaan. kortom de garage vindt de afwijking te klein dat ze er nog wat aan willen doen. Ik moest het stuur maar goed vasthouden......

waar is een snelcursus hoe overtuig ik een garage ?!?!? :(

Michiel7811 (0), 14 jaar geleden

Als ze de wagen uitgelijnd hebben (4 punts??) dan hebben ze ook een rapportage van de waarden.
Je kunt dan zelf of samen met de dealer een conclusie trekken of "goed" ook goed is naar jouw maatstaven.

Ze kunnen wel zeggen dat de uitlijning "goed" is maar wat is dat? Alle hoeken binnen de voorgeschreven toleranties of "exact" in het midden van de door Toyota voorgeschreven tolerantieband.

Als je er last van hebt dat de auto wegtrekt moet je afspreken dat ze er wat meer werk van maken en alle hoeken nominaal zetten. Dus in het midden van het tolerantieveld.

Groet

frank3153 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou zeggen; sluit eerst eens uit of het niet in de nieuwe banden zit.
Wissel voorbanden even en je weet het.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.