Toyota Avensis Wagon 2010: verbruik

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2AD-FHV, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 110

Ik heb pas geleden een toyota avensis 2.2D 2010 150pk aangeschaft. Deze heb ik geimporteerd uit belgie. Ik heb alles laten onderhouden (motorolie, versnellingsbakolie, oliefilter, luchtfilter, brandstoffilter, remmen voor en achter, remschijven). Hij is ook door de apk en al. Het probleem is nu: het verbruik. Met volle tank gaat de auto maar 600km en er wordt zuinig mee gereden. Nog wordt er weergegeven dat hij 1 op 11-12,5 max. gaat. Kan iemand mij hiermee helpen?

SE64

Geplaatst door SE64 , lid sinds 11 maanden geleden

4 Reacties

oldford PRO, 11 maanden geleden

Het gemiddelde op spritmonitor.de is 6,8L / 100km. Dat is 1 op 14,7. Een stuk minder als wat je opgeeft.
Hoeveel liter tank je en hoeveel kilometer heb je dan gereden? Want tankmeters zijn niet echt betrouwbaar.

Mogelijk lekt er ergens diesel of er is iets mis met het roetfilter, waardoor je een hoger verbruik hebt.
Hou je oliepijl in de gaten. Stijgt dat? Dan is er iets mis met het roetfilter.

SE64, 11 maanden geleden

Ik heb de tank nog niet tot het laatste druppel verbruikt maar het geeft echt wel specifiek aan hoeveel km hij nog aan kan. Meestal zijn het ook snelwegkilometers. Ik heb gisteren nog getankt, er waren nog 3 streepjes; 450 gelopen en kon nog maar 150km gaan. In totaal 38 liter getankt. De oliepijl heb ik niet gecheckt. Zal dat zometeen doen.

ferdinand, 11 maanden geleden

Wat Oldford al aangeeft ,hoe meet je .De enige en juiste manier is tanken ,km stand noteren en rijden.Na een km,s weer tanken en het aantal liters delen door het aantal km,s.Dan heb je je verbruik.Meters in auto,s zijn niet betrouwbaar.Het is niet de kwaliteit zoals in een 747 Jumbo jet.

Beste antwoord, geplaatst door SE64, 11 maanden geleden

We hebben de egr-klep eraf gehaald en deze zat dus vol. Volledig schoon gemaakt en ons auto verbruikt nu ongeveer 6,5 - 7 liter/ 100km. Opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.