Toyota Avensis: Verbruik en boardcomputer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 177pk

Hallo, sinds kort ben ik eigenaar van een avensis 2.2 177pk. Ik heb 2 vragen aan de ervaren gebruikers:

1. Als ik op de boardcomputer kijk naar het momenteel verbruik dan zie ik dat deze erg varieert. Als ik op de autobaan rijdt 130km/u in de 6e versnelling dan geeft ie op een recht stuk 1 op 7 tot 1 op 12. Het gaat constant daar tussen zitten. Op een 80 km weg in de 6e met cruise aan geeft ie tussen 1 op 7 tot 1 op 23 aan. Ik merk dat de auto niet helemaal reageerd zoals het moet zijn qua verbruik. Ik probeer zuinig te rijden omdat ik het verbruik aan de hoge kant vind gemiddeld 1 op 10 terwijl ik niet hard rij. Is het normaal dat de boardcomputer zoveel variatie aangeeft tijdens het rijden?
Auto geeft geen storingen. EGR is nieuw. Software update gehad.

2. Soms als de auto een minuut of 5 gereden heeft begint deze wit te roken en na een paar secondes is het verdwenen. Dit doet ie niet altijd verder rijdt ie goed houd niet in ofzo. Kan iemand mij helpen?

Bedankt alvast.

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 9 jaar geleden

Ook op de cruisecontrol zal het verbruik varieeren , ook de cc geeft gas en laat het gas los , al is het in geringe mate.
Geringe stijgingen en afdalingen geven ook al dit beeld.
1 op 10 is aan de hoge kant , uitgelezen met dealer apparatuur ?

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

1 op 10 is vrij zuinig voor een 2.2 177pk

hus104 (0), 9 jaar geleden

Kaleido ik heb het wel laten uitlezen maar auto gaf geen fouten weer. Dit was na aanleiding van de update omdat ik eerst het laatste software erop wilde. Ik had misschien het idee dat het de LMM zou kunnen zijn maar door de stekker eruit te trekken gaat de auto in nooddoop en komt deze niet boven de 2500 toeren.

voyager (0), 9 jaar geleden

Is ie uitgelezen met dealer apparatuur? Dan ook stilstaand? Kijk of je dan rijdend kunt uitlezen en de waarden daarvan hier posten. Vooral log term fuel trim. Het schommelen van "huidige verbruik" is "normaal".

KWP (0) PRO, 9 jaar geleden

Een dcat is niet zuinig, 1 op 10 is redelijk normaal.
voor de witte rook is een software updat beschikbaar

kaleido 1 (965) PRO, 9 jaar geleden

Of het zuinig of niet zuinig is , is een discussie zonder einde , mijn werkgever reed er 1 op 12 mee tja.

hus104 (0), 8 jaar geleden

Gemiddelde verbruik is nu 1 op 11 maar dan moet ik wel erg goed m'n best doen en laag in de toeren rijden. Witte rook is sinds de update nog 1 keer voorgekomen. Ik laat hem bij de volgende onderhoudsbeurt rijdend uitlezen eens kijken of ze iets kunnen vinden alhoewel als ik iedereen zo hoor 1 op 10 dan denk ik dat de auto niks mankeert maar dat mijn vorige auto's gewoonweg zuiniger waren.

PaulRAV4 (0), 8 jaar geleden

Beste Hus,

Ik heb 6 jaar gereden in een Verso met dezelfde motor. Heerlijke motor als ie het goed doet. Bij 117000km gekocht, bij 147000 km motor kapot en onder garantie vervangen. Had ik toen geweten dat ook de niuwe een niet goed gemaakte rampmotor was dan was ie er meteen uitgegaan. Nu bij 197.000km geen garantie meer en op transport naar Afrika. Toyota heeft deze motor in nieuwe auto's nu van BMW !! Trek je plan.

hus104 (0), 8 jaar geleden

Beste Paul d cat bedankt voor je reactie, maar hadden de beide motoren die je gehad hebt hetzelfde probleem? Welke probleem hadden ze?

PaulRAV4 (0), 8 jaar geleden

Kijk hier maar eens en Google ook eens op problemen met de D-Cat motoren: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Meestal gaat de koppakking eruit door problemen met de allumium kop en onderblok; heb al gehoord dat mensen in de garantieperiode wel 3 keer een andere motor kregen; dus de kwaliteit van de "nieuwe" motor met "gemodificeerde" onderdelen is ook niet echt betrouwbaar; vandaar nu BMW-motoren.

Ik moet mijn nickname maar eens aanpassen ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.