Toyota Corolla: verlies vermogen,snelheid,niet vooruit te branden.

Bouwjaar: 1996

Hallo,mijn corolla 1.6 automaat is vaak erg traag in het begin van een rit ,en na 10km of meer verbeterd dan alles,Bv:bij het op vakantie gaan dus vol geladen met een box op het dak en een karretje erachter was in het begin van de rit zijn max te behalen snelheid 105km/u.(soms gebeurt dit ook onbeladen,en soms ook met al flink warme motor)
na 10km is dit ongemerkt verbeterd en kon zonder probleem als je wou boven de 140 gereden worden,dit hoeft niet direct met een kar maar in elk geval is het verschil zeer groot,verbruik is meestal 1:10 wat ik ook fors vind,alleen op echt lange afstanden zonder lading 1:14,
Motor draait prima, pas luchtfilter vernieuwd,olie,en bougies,
na het wissellen van dit alles was hij even sneller,zodat ik denk aan vervuiling in buurt van luchtfilter,of katalisator,
motor heeft 83000km gedraaid,en draait zeer goed zonder stotteren,slecht starten enz ,maar rijd veel kleine afstanden.

jonkers

Geplaatst door jonkers (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dupl-u-15882-5dd1489100b8d+dexter (0), 18 jaar geleden

Ik heb dit probleem vaker gehoord, meestal verstopte uitlaat.

tip: Ga naar een afgelegen stuk weg ofzo of industrie terrein oid. Draai de 2 bouten onder uit het uitlaatspruitstuk zodat de voorpijp losligt en de uitlaatgassen zo de lucht inn kunnen.
Ga nu eens flink hard optrekken en probeer ze hard mogelijk te rijden. Is het nu goed dan weet je zeker dat je uitlaat verstopt zit, dit is vaker het geval meestal is de geferforeerde buis in de einddemper losgerot en licht die nu naar beneden zodat hij z'n gassen niet kwijt kan.

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

De katalysator kan ook dicht zitten, dat denk ik eerder.....

dupl-u-15882-5dd1489100b8d+dexter (0), 18 jaar geleden

Euhm ik geloof dat u toch even mijn post beter moet doorlezen! Als je de uitlaat namelijk bij de voopijp losmaakt dan zit er totaal geen uitlaat meer onder en dus OOK GEEN KATALYSATOR!
En een katalysator van een Toyota gaat niet zo heel snel dichtzitten hoor! (lees:zelden)

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de uitlaat bij de voorpijp losmaakt, zit er geen uitlaat meer onder nee, dat snap ik. Maar het lijkt mij aannemelijker dat de katalysator dicht zit dan de einddemper.

jonkers (0), 18 jaar geleden

tot zover bedankt voor de antwoorden ik zal binnenkort eens kijken waar ik de uitlaat het makkelijkst los kan krijgen.
desalnietemin blijft het moeilijk om uit te maken of het dan goed zal zijn omdat het probleem heel ongemerkt gaat,ik heb nog even gekeken of er ergens een foutmelding is opgetreden maar dat is niet zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.