Toyota corolla: koppelingspendaal komt niet op

Bouwjaar: 1996

Een klant heeft een probleem met een Toyota Corolla ( hoe is het mogelijk he) van 1996.
Na het ontkoppelen komt het pendaal niet meer omhoog en je moet hem dus zelf omhoog trekken , hij doet dan weer normaal maar het probleem komt steeds vaker voor .
Herkent iemand van jullie het probleem dan hoor ik het graag .

B.V.D. Richard.

richard9664

Geplaatst door richard9664 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Michel7746 (0), 18 jaar geleden

Hydrolische koppeling neem ik aan, werkcilinder op de bak kapot, of alleen lucht. Waarschijnlijk lucht doordat hij kapot is..

Dieseltje2232 (0) PRO, 18 jaar geleden

De werk cilinder komt het meeste voor maar ik denk eerder aan de hoofdcilinder die geen druk op kan bouwen door vuil of roest op de cilinderwand. Lucht zit er niet in want dan zou de koppeling na het optillen van het pedaal ook niet meer werken. Ik zou de werkcilinder eerst eens bekijken, staat er geen olie in de stofhoes dan vervang maar gerust de hoofdcilinder.

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Een soort gelijk probleem herken ik bij een ander merk.(audi 80)
Veer in hoofdcilinder gebroken.
Verder ben ik het met dieseltje 100% eens

succes Hub

Dieseltje2232 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb het gehad met een Blazer, daar klapte de cup in de hoofdcilinder dubbel. Dus geen druk maar ook teveel weerstand in de cilinder waardoor de veer de zuiger niet meer terug geduwd kreeg.
Ik heb zelfs de cup laten zitten omdat een nieuwe bestellen telang ging duren, cilinder schoon gehoond en het hele spul rijd alweer 2 maanden.
Sja met die oude rommel moet je soms improviseren. :)

rene9558 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoofdpomp vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.