Toyota Yaris: Verschil verzekeringpremie verschillende modellen

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1000

Hallo allemaal,

Omdat ik momenteel m'n zinnen heb gezet op het automerk Toyota ben ik aan het vergelijken tussen verschillende modellen occasions, van het hele oude spul naar de wat jongere modellen. Graag zou ik een tweedehands Yaris overnemen maar wanneer ik deze vergelijk met een Aygo qua verzekeringspremie (bijv. via meerdere vergelijkingswebsites) kom ik op een verschil van meer dan 210 Euro per jaar in het voordeel van de Aygo. Dit komt me echt heel vreemd over, temeer omdat de Yaris niet heel veel zwaarder of groter is dan de Aygo en het motorvermogen van de 1.0 varianten exact gelijk is aan dat van de Aygo (zelfde motorblok naar het schijnt). Uiteraard zijn het twee verschillende modellen maar ik kan me niets voorstellen bij het verschil in premie tussen de twee? In de praktijk zou het dus betekenen dat er met de Yaris meer schadeclaims worden geind dan met de Aygo, een andere verklaring zou er niet kunnen zijn in mijn beleving.

Weet iemand waarom het verschil in verzekeringspremie bestaat tussen beide modellen?

Magda2Toyota

Geplaatst door Magda2Toyota (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

[b]De activiteiten van problemcar bestaan voornamelijk in het oplossen van voertuig technische problemen en direct aanverwanten.

Voor vergelijking van verzekeringspremie's en of vragen, verwijs ik ik u door naar uw verzekeringsmaatschappij.

Moderator Problemcar[/b]

Magda2Toyota (0), 6 jaar geleden

Ik heb deze richtlijn meteen ter harte genomen en de verzekeringsmaatschappij gecontacteerd.

Excuses voor de foutieve plaatsing van de vraagstelling.

Met vriendelijke groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.