Toyota MR2 2.0 16v: Versnellingsbak

Bouwjaar: 1992

Merkwaardig, enige tijd geleden kon ik niet op normale wijze de tweede versnelling inschakelen (moest meer richting de derde zoeken). Van 1 naar 2 ging nog redelijk maar van x naar 2 kon ik vergeten. Na een paar dagen zo te rijden is het probleem vanzelf opgelost!. Ik niet snap, maar was wel blij omdat ik anders diep in de buidel kon tasten bleek na een bezoek bij de toyota dealer (min 1500eur (slik)). Het lijkt me stug dat er iets met de sinchrom.ring aan de hand is, anders zou het probleem niet verdwijnen. Heeft iemand een idee wat het geweest kan zijn (schakelwals ?)

Daneron

Geplaatst door Daneron (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota MR 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MR8001 (0), 19 jaar geleden

Hoi, er zijn 2 types bak voor de SW20, de eerste (1989-1991 lange pook) heeft als zwak punt inderdaad de synchromesh van de 2e versnelling.

Het type vanaf model 1992 heeft een kortere pook en een versterkte bak.

Het probleem is (als het niet al te ver heen is) op te lossen d.m.v. de bakolie te verversen met synthetische bakolie met een teflon toevoeging. En dan natuurlijk een flink stuk warm rijden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota MR 2 of stel zelf een nieuwe vraag.